2012-03-29 130 views
好開心和民o岩o岩轉左午市定食新菜譜,我今次無懼熱氣的挑戰,於是我就揀左所謂絶品吉列豬扒定食,可配豬扒汁或黑醋蘿蔔茸汁,我就選左豬扒汁。個定食仲包沙律同飲品。吉列豬扒等好耐先至黎,同事話個樣都幾靚,我於是先影低。一起筷吉列豬扒面的脆皮甩左出黎,我變左係脆皮同豬扒分開食,脆皮雖然脆,但唔係鬆脆,完全唔可以同食吉列豬扒專門店相比,豬扒唔夠鬆化,一般雪藏豬扒,冇乜味。用豬扒汁蘸都OK,可惜汁比得少。吉列豬扒o既油唔算多,起碼碟底唔見有油。生菜都算新鮮,白飯份量恰到好處 麵豉湯就冇乜特別,味道o岩o岩好,唔會太咸。但以中環黎講,和民係一個好選擇,地點OK,價錢亦都OK,坐得舒服,靜靜地同朋友傾計非常適合,所以都係唔好要求咁高啦!
菜譜
絶品吉列豬扒
生菜都算新鮮
,白飯份量恰到好處
麵豉湯就冇乜特別,味道o岩o岩好,唔會太咸。
絶品吉列豬扒定食
2012-03-28
$69 (Lunch)