2016-08-30 1233 views
生日的那天本來預備到南丫島一日遊,可惜那天早上雨勢頗大,又一次要取消,那便轉戰葵芳商場啦!先到吃過早午餐先(^_-),不過要一提此店服務態度很不濟,先係有檯唔比客(得我倆在門口)到頭來等了5min才叫入坐,但內裡只有四,五檯客而且侍應有最少三人。叫餐仲差個個見到扮睇唔倒仲要黑面的,最後有位男店員拋下一句等陣,過了一陣終於肯幫我哋落單!此時我們已坐了差不多15min喇。 生日要和氣算吧食嘢啦!頭盤要爽脆鯇魚皮,而混醬腸粉係精選套餐的小食。

{爽脆鯇魚皮}$46車爸爸好like食佢,鯇魚皮無疑爽脆,但沒有任何味道像吃橡膠般no good!
{混醬腸粉}咬口好足因為比坊間肥美,但亦因此感覺太硬實,可幸混醬加芝麻挺香才能過骨。
貪心D要多份四拼盤$62,內容有味道普通的麻辣小黃瓜,正常味道的蒜泥四季豆,貢菜海蜇頭用上青花椒油泡製味道很好麻香滿滿,但那海蜇頭碎到夾也夾不起叫人情何以堪啊
~最後呢幾件花雕雞,大家看到有什麼不妥呢?三件雞有一件白雪雪的,這也算吧當佢防曬搽得足,但雞肉鞋過我腳板底,花雕味亦不足很難食囉!!
精選套餐{雲吞麵配混醬腸粉}$52,份量挺多,麵質爽彈,梘水味我覺得多了點,湯頭味道算鮮味。
而雲吞皮夠薄,餡料很豐足,內裡蝦肉彈性不俗亦帶鮮味不錯。
{黃沙豬膶粥}$39粥底質感綿綿的米粒不少,可惜*師傅*味太重嘥晒碗粥呢!
膶處理得有點over吃下太鬆欠缺應有的粉淋口感!這店第一次幫襯坦白講應該冇下一次,唯獨最滿意係那壺蘋果茶$3/位,香甜可口沖了兩遍亦很足味。
2016-08-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$110 (Lunch)
Celebration
Birthday