麵包酥皮裡面有隻雞? 好味!(有相)好唔好食又睇落去 265 回: 好兒童生日快樂! 送您一隻麵包雞!http://hk.myblog.yahoo.com/goodboy_philip/article?mid=32913好兒童係好孩子個妹, 講食野, 佢成日同男朋友仔四圍試食, 食野既種類多過我好多! 好孩子就一尾食日本野, 真係無得比呀! 呢個月好兒童生日, 通常同 好孩子爸好孩子媽食飯就一定食中菜, 今次再去潮江春, 好唔好食? 又睇落去? 潮江春個 Menu 個硬淨, 仲好閃! 個 menu d 相影得好靚! 做得好出色!蟹肉芙蓉海皇匙: 唔好比佢平平無奇既表面扼到, D 海鮮料好足, 勁多 ebi 仔0係底, 仲好有火喉! 食得急差 d 辣親咀! haha...潮州鹵拼: 吊片, 鵝, 豆腐, 鹵水蛋, 呢個味道一般, 可能 d 汁唔夠, 淡淡地, 而 d 鵝肉亦骨多肉少。芊茸香酥鴨: 一 d 都唔油膩! 鴨肉同芊茸好鬆化, 好味!翠棠油泡帶子蝦仁: 帶子點蝦醬, 六合彩都中頭獎! haha...帶子蝦仁爽口又大粒, 味道好好!清蒸石斑: 好孩子爸好孩子媽就覺得 d 肉不太鮮嫩
麵包酥皮裡面有隻雞? 好味!

清蒸石斑: 好孩子爸好孩子媽就覺得 d 肉不太鮮嫩, 好孩子少食魚無咩意見, 因為熟魚唔太喜歡...hehe...

潮 Q 沙津醬烤骨: 個名潮 Q 沙津醬烤骨好 Q cute 呀! 呢味比小朋友食就最好喇! 所以成碟由好兒童好孩子食哂! d 烤骨好多肉, 有肥又有瘦, d 肉唔黏骨超易食! 鍾意食酸甜既大人細路可以一試!

潮州烤焗麵包雞: 呢個麵包雞每次去親都要食, 上碟時係成個麵包蓋住, 切開就好似下面幅相咁。

右上角既麵包新鮮熱辣, 仲好甜好軟熟, 切開每塊麵包點落 d 類似葡汁, 唔辣甜甜地! 好好味!

d 雞肉同薯仔0係底, 無論撈飯一或連麵包食, 都好好味! 必叫既一味菜!

其實最尾仲有一味: 蘆薈西米露竟然無上枱, 寫呢篇 blog 先醒起! oh no! 四人埋嗥七百幾。

環境: 3.5 (中式酒樓燈火通明, 坐得舒服)
衛生: 4 (枱布餐具等非常整齊, 環境感覺亦好乾淨)
服務: 3(也不錯! 尤其幫我地影相既靚仔侍應 (好似古天樂加金城武混合咁, 打個八折都叫 ladies 尖叫! haha...), 不過佢影相技術麻麻, 不過影幾多幅都無托手爭, 早知同佢影幅合照啦! hahaha...
設計: 4 (Menu 設計非常好, 每個 category 分得好清楚, 而且每 part 有一幅大相, 影得好靚又清楚簡潔! 野食亦色香味俱全! 唔錯呀!)
味道: 3.5(整體好好味!)
價錢: 3(八十元一個小菜, 呢個味道價錢可以呀! HSBC 卡有優惠同折。)

最終評分: (3.5) 睇黎好孩子爸好孩子媽繼鍾情利苑後, 潮江春將會去多 D 食喇!

------

好孩子,潮江春,麵包雞,蛯原友里,上戶彩,薛凱琪,fiona sit,我不需要 tiffany,tiffany