2021-01-17 137 views
今個假日,特登嚟到灣仔試一試呢間Cafe。之前經過灣仔個段時間發現咗藍屋對面開咗呢一間新嘅Cafe,望落去好有feel同埋好舒服,咁今日就嚟試吓啲咖啡同埋嘢食! 如果你淨係飲杯咖啡或者食件蛋糕嘅話,都可以選擇喺出邊,望住藍屋!而且呢條街相對性較靜,唔會人來人往。而入邊嘅座位唔算太多,每一張枱都比較細,只有兩張四人枱,所以如果多人,可能傾偈就唔係咁方便。今次我就是試咗佢哋嘅flat white同牛油果日式碎蛋多士配沙律,杯咖嘅味道唔算太濃郁,沒有太酸或者苦澀味。可能佢呢度比較出名係精品咖啡,下一次會過嚟試一試。依個牛油果多士就好好食,個包好香脆,而且個蛋都幾滑,佢合埋成個牛油果都好正!最後在叫埋個甜品,呢一個係焙茶芝士蛋糕,茶味唔算太濃郁,反而個芝士味較重,不過食落去唔會話好漏,整體來講都值得一試👍🏻總括來講好鍾意呢度個環境,佢呢度唔會話好多人,都唔係話好多網紅過嚟打卡,好適合同一兩個朋友過嚟食吓野飲杯咖啡!

可能佢呢度比較出名係精品咖啡,下一次會過嚟試一試。