2018-02-09
今晚頹頹地去左荃灣既沙嗲王食晚飯而家所有新裝修完嘅沙嗲王,都冇曬以前嗰啲海盜裝飾, 有時候嚟到嘅時候,都覺得同以前嘅沙嗲王,好似已經係兩回事咁! (時間一去不回頭呀😞😞😞 )入返正題先😅我地叫左個白咖喱豬扒飯,呢個白咖哩豬扒飯簡直係佢哋嘅皇牌,每次嚟沙嗲王都一定要叫!佢個白咖哩汁,好香好濃,而且有少少辣味豬扒有三大塊,而且醃得好入味,好香濃嘅香茅豬扒味!👍🏼而且佢有跟一碗白飯,女仔食就一定夠啦!另一個必食推介就係日式蟹粉豆腐鍋,亦都係配白飯!每一次叫呢個都一定唔會失望,因為佢用個石頭燒載住啲餸所以每次上到嚟都係好熱!味道方面,佢有好多蟹肉同蟹粉係入面,好香,豆腐亦都整得好滑我哋仲叫咗個芝士椰菜花個人認為一般個汁好浠,但朋友就話好食,椰菜花夠新鮮wo😂😂😂另外我哋仲叫咗一杯鮮芒果沙冰配蘭香子每買30蚊以上嘅嘢食就可以用半價嘅價錢叫一杯飲品,所以原本呢杯48蚊嘅飲品,就變成24蚊啦一杯鮮芒果沙冰好夠味,唔會好假,而且夠凍,唔會得小小凍 好快就溶曬!埋單嘅時候,如果你食夠250蚊嘅話,就會送一支秘製辣椒油畀你,但係我哋今次食唔夠,所以就淨係得coupon!我哋今次食咗$212.3, 所以就攞
(時間一去不回頭呀😞😞😞 )
入返正題先😅
我地叫左個白咖喱豬扒飯,
呢個白咖哩豬扒飯簡直係佢哋嘅皇牌,
每次嚟沙嗲王都一定要叫!
佢個白咖哩汁,好香好濃,而且有少少辣味
豬扒有三大塊,而且醃得好入味,
好香濃嘅香茅豬扒味!👍🏼
而且佢有跟一碗白飯,女仔食就一定夠啦!
另一個必食推介就係日式蟹粉豆腐鍋,
亦都係配白飯!
每一次叫呢個都一定唔會失望,
因為佢用個石頭燒載住啲餸
所以每次上到嚟都係好熱!
味道方面,佢有好多蟹肉同蟹粉係入面,
好香,豆腐亦都整得好滑
我哋仲叫咗個芝士椰菜花
個人認為一般個汁好浠,
但朋友就話好食,椰菜花夠新鮮wo😂😂😂
另外我哋仲叫咗一杯鮮芒果沙冰配蘭香子
一杯鮮芒果沙冰好夠味,唔會好假,
而且夠凍,唔會得小小凍 好快就溶曬!
埋單嘅時候,如果你食夠250蚊嘅話,就會送一支秘製辣椒油畀你,但係我哋今次食唔夠,所以就淨係得coupon!我哋今次食咗$212.3, 所以就攞到二十蚊嘅coupon可以兩個月内用啦!
總括而言,食物質素係可以嘅,但係服務態度,同埋上菜速度就有待改善啦! 我哋禁左幾次鐘都冇人理我地😅😅😅可能係返工嘅人唔夠喇,但係都唔影響佢嘅食物質素嘅