2010-01-13
上次同個FD行過~想試~但好多人~所以無試到~上個星期~行過見到有吉位~就入去~一打開MENU~INFO度話係唔知邊間酒店既人主理~再睇多幾頁好多新派甜品~賣相(張相ONLY)都幾吸引~但我小食凍野...所以都係叫熱既,見到芝麻糊同杏仁糊~2IN1係$25蚊~就叫左呢個~友人叫左芝麻糊~$18蚊~等左一陣...碗野黎啦~第一眼見到~嘩~咩黎KA~個賣相異常核突~同張相有個whirlpool既樣原全絕對肯定係兩回事!!!不過心想...味道先係最緊要...咁我就將佢個個印左佢公司名(成本低過一毫)既SPOON舀少少上黎...嘩~一舀~真係自出娘胎以黎都未見過好似水一樣既芝麻糊~真係陰工~不過個時又心想(AGAIN)...可能好有芝麻味....同杏仁味....一啖飲(係飲~唔係食)落喉嚨~嘩~~奶到~我真係唔知道呢個世界上有芝麻糊同仁杏糊係要加奶~就算有都一定唔會係加咁多奶~我用左$25蚊去飲一碗奶LOR...~首先已經唔係糊~其次係無芝麻味同埋仁杏仁味(聞落係有D~不過用香油都做到出黎..香過佢都得)咁話晒都會$25蚊..我飲埋就即刻走~HV'T LOOK BACK AGAIN(NO NE
上次同個FD行過~想試~但好多人~所以無試到~
嘩~咩黎KA~個賣相異常核突~同張相有個whirlpool既樣原全絕對肯定係兩回事!!!不過心想...味道先係最緊要...咁我就將佢個個印左佢公司名(成本低過一毫)既SPOON舀少少上黎...嘩~一舀~真係自出娘胎以黎都未見過好似水一樣既芝麻糊~真係陰工~不過個時又心想(AGAIN)...可能好有芝麻味....同杏仁味....一啖飲(係飲~唔係食)落喉嚨~嘩~~奶到~我真係唔知道呢個世界上有芝麻糊同仁杏糊係要加奶~就算有都一定唔會係加咁多奶~我用左$25蚊去飲一碗奶LOR...~首先已經唔係糊~其次係無芝麻味同埋仁杏仁味(聞落係有D~不過用香油都做到出黎..香過佢都得)咁話晒都會$25蚊..我飲埋就即刻走~HV'T LOOK BACK AGAIN(NO NEED)
總結:連D普通正宗甜品都唔整得好...我情願你唔好將佢放上MENU,所以而家好多人都話FUSION,共實就係左搭右~右搭左~不淪不類
其實D STAFF態度OK~不過係間野質素唔掂~
如果甜品既未來係會變到咁~咁我諗我情願返屋企食砂糖~