2022-12-22 64 views
觀塘東廣場一直都係觀塘嘅一個搵食天堂, 最近韓米竟然都係呢度開咗外賣店分店, 可以隨時黎食紫菜卷飯啦! 除咗紫菜卷飯, 仲有其他選擇, 炸雞, 炒年糕, 拌飯、便當小食都有, 多人食仲可叫多人份量嘅到會開party, 價錢都唔貴, 人均都係$130-$150左右!醬汁無骨炸雞(8件) - $98我叫咗一份8件韓式醬汁無骨炸雞, 佢地自家製嘅辣醬好正, 帶少少甜味, 唔算好辣。沿途攞返屋企嘅時候一路聞到香噴噴, 炸皮好酥脆, 一啲都唔厚粉, 雞肉亦都好滑溜, 而且啖啖肉, 又有肉汁, 幾惹味! 牛肉紫菜卷$48除咗炸雞之外,我亦都叫咗佢哋嘅紫菜飯卷, 飯卷真係好味!牛肉紫菜卷望落非常足料, 貌相一流, 牛肉多汁, 多餡少飯, 又有紅蘿蔔絲, 醃蘿蔔, 蛋絲, 青瓜等, 一條有八件, 大滿足, 係高質足料飯卷。泡菜煎餅- $38煎餅都係多餡, 而且都大大件, 食落唔太辣, 值得試下嘅小食。前菜$10/款仲有多款前菜, 老闆話係佢地自家醃製的, 有醃酸蘿蔔, 醃甜嘅蓮藕, 泡菜, 醃辣蘿蔔條, 我哋就揀醃辣蘿蔔條, 好有韓國泡菜既味道, 佢既辣度係同係韓國食到既辣度好接近, 仲有一樽樽大樽

醬汁無骨炸雞(8件) - $98

牛肉紫菜卷$48

泡菜煎餅- $38

前菜$10/款
仲有多款前菜, 老闆話係佢地自家醃製的, 有醃酸蘿蔔, 醃甜嘅蓮藕, 泡菜, 醃辣蘿蔔條, 我哋就揀醃辣蘿蔔條, 好有韓國泡菜既味道, 佢既辣度係同係韓國食到既辣度好接近, 仲有一樽樽大樽嘅泡菜比你揀, 鍾意食辣泡菜既朋友都一定要試呀!

總括嚟講, 食物質素性價比高, 地點都好方便, 好適合Lunch外賣返公司食或者放工買返屋企食。店員服務都好好, 會用心推介佢地嘅產品, 下次我會再試其他嘅醃菜先。

舖名: 韓米 (觀塘)
地址: 觀塘成業街7號東廣場地下G53A號舖