2024-07-23 246 views
旺角女人街的韓國料理,性價比高,味道好,服務感覺親切。餐牌選擇多,其中的二人餐很吸引,好味又夠份量,價錢合理。 二人餐有三款選擇,我地揀左半隻炸雞、海鮮煎餅、牛肉炒韓國粉絲,配飲品。附上的泡菜及木耳絲都很好味,配煎餅或粉絲都好夾。亞之媽炸雞半隻,有幾款口味,我地揀牛油蜂蜜,富牛油香氣與甜蜜的蜜糖味,入口香甜,炸衣脆口,雞肉嫩彈又多汁,熱辣辣好好食,份量十足。有泡菜或海鮮煎餅,呢款海鮮煎餅好多材料,蝦肉、魷魚、蜆仔……彈牙口感,煎餅香脆。沾醬油或夾泡菜同食都一樣咁正。烤牛肉炒韓國粉絲好吸引,亦可選辣炒豬肉。炸牛肉嫩腍帶香,粉絲拌勻又吸滿調味,咸中帶麻油香,口感滑溜又彈牙,味道有驚喜,好味。蜜桃乳酪沙冰好冰涼清新,有蜜桃香甜,乳酪微酸消膩,較甜,但沙冰慢慢溶化,飲品甜度剛好。藍天乳酪梳打好靚好夢幻,唔會太甜又清爽,梳打氣泡好爽,而且冰量同甜度都可選擇。

附上的泡菜及木耳絲都很好味,配煎餅或粉絲都好夾。

烤牛肉炒韓國粉絲好吸引,亦可選辣炒豬肉。

蜜桃乳酪沙冰

2024-07-19