2020-09-28 1870 views
有時候想同同事social下就會出去食下lunch,最近發現公司附近既韓珍副綫【Bong樓】新開張,lunch set價錢又抵食,就試下啦。Lunchset menu主要係佢地兩款主打麵食同一個小菜。當然如果要散叫都有啦。所以我地就叫左炸醬麵、辣海鮮麵、糖醋肉、干烹鷄、煎餃子同柚子蜜。炸醬麵:平時其實好少食炸醬麵,因爲食過即食版本覺得個醬太heavy同個味道唔係好岩我胃口,但黎到韓國餐廳,如果係佢推薦,當然要試下啦。完全顛覆我對炸醬麵既印象!甜麵醬味道唔會太濃,多一份鮮味,而且餡料都好多!如果對即食炸醬麵有D害怕,可以試下呢個炸醬麵,因爲絕對會有唔同印象!辣海鮮麵:雖然睇落去好紅,但唔係好辣。而且海鮮同其他料都好多好足!麵又唔會過軟。最近天氣開始涼返,食熱辣辣湯麵就最岩啦!糖醋肉:同平時我地食開既中式糖醋骨/肉好唔同,唔係紅色醬而且比較少醬。新鮮起鍋,又香又脆、酸酸甜甜好開胃!而且豬肉都完全唔硬!干烹鷄:好多舊鷄,炸得岩岩好又唔會過火。蒜香醬汁非常match。就算鷄胸肉都唔乾!煎餃子:個皮有D似鹹水角😂不過裏面係一慣韓式餃子餡(豬肉、菜、粉絲),個皮唔會太厚又好香!全部分量都好多!超級

全部分量都好多!超級無敵飽!