2022-12-29
紅磡美食多不勝數,愈開愈多各式各樣嘅餐廳,其中有我至愛嘅韓國菜,早幾日我食依間韓國菜就係由韓國人主理,夠哂正宗呢天氣凍凍地,叫左個牛肋骨湯暖下身,清甜蘿蔔湯底,牛肋骨煮得幾軟熟,牛肉味濃郁,老闆仲教我地可以落少少胡椒粉作調味,飲落有少少辣同增加幾分香味,幾夾啵食韓國菜點少得石鍋牛肉拌飯,熱辣辣石窩上枱,落韓式辣醬拌勻,芽菜菠菜都幾多,食落好香口又惹味,本身我係菜怪,所以每啖都有菜覺得好正,放耐少少嘅話仲食到個飯底嘅飯焦添,正呢食左頭兩個有啲半飽,全晚最期待嘅鐵板芝士甜酸炸雞黎到啦,面頭滿滿芝士拉絲,甜酸炸雞面頭淋哂汁都無影響炸雞外脆口感,個甜酸醬汁辣味啱啱好,濃郁得黎又唔會過分漿口,放左一陣凍左少少,炸雞依然保持外脆內Juicy口感,真係好好食,好似係韓國食到既味道口感一樣,值得encore呢!整體餐廳寬敞舒適,食物質素唔錯,價錢都合理,重點炸雞真心好味,下次我要買外賣返屋企獨食至得!