2023-02-25 88 views
🥂尖沙咀 新開韓國Pocha惹味牛肋骨蜜糖牛油炸雞🥂位於尖沙咀赫德道食廈地下,之前食過隔離街高質韓國料理「夜首爾」最近新開了一間韓國Pocha , 裝修比較似酒吧型格感覺,店內有年輕韓國人店員,顧客都是比較多韓國人及外國人幫襯,可以飲返杯感受一下韓國風情🥂牛肋骨$280熱辣辣用鐵板上的牛肋骨,牛肉味香濃有牛肉香口感有咬口,底層用上經過爆香的洋蔥及大蔥,香口惹味,送酒一流🥂半半炸雞 $195(蜜糖牛油炸雞+香蒜醬油炸雞)來到一定要點韓國炸雞,可以單點一份或雙拼,今次就點了蜜糖牛油味及香蒜牛油味炸雞,份量認真夠曬多,而且係啖啖肉無骨炸雞,蜜糖味表示乾脆內層肉質鮮嫩,香蒜味醬油甜甜的好惹味,呢到炸雞係比較鬆軟多汁感,大大份都幾抵食🥂Virgin Mojito$88揸車嘅朋友,可以飲無酒精 Mocktails 最鐘意Mojito 的清爽甜酸青檸薄荷感覺,清甜解膩🥂Sweet mama $85韓國直送的Apple Cider, 樽身可愛味道甜甜的蘋果香,酒味不濃好易入口,女仔就最啱飲啦📍 2 Kims' Pocha (尖沙咀)尖沙咀尖沙咀赫德道4號The Hart地下#2kimspocha #尖
🥂尖沙咀 新開韓國Pocha惹味牛肋骨蜜糖牛油炸雞

🥂牛肋骨$280

🥂半半炸雞 $195
(蜜糖牛油炸雞+香蒜醬油炸雞

🥂Virgin Mojito$88

🥂Sweet mama $85

📍 2 Kims' Pocha (尖沙咀)
尖沙咀尖沙咀赫德道4號The Hart地下

#2kimspocha