2017-11-12 67 views
去完Sogo百貨血拼完,dinner 想食烤雞,朋友之前介紹有一間係韓國人開嘅鋪頭好食The Hwaduk;一於上去試試吧!炸雞度度都有,但專賣烤雞真係比較少有!叫左個照燒汁烤雞,汁甜甜地,好惹味!烤雞感覺冇咁油膩又吾會甘熱氣,呢度嘅烤雞款選擇都幾多下,烤雞吾會好乾,食落好多汁,正,雞肉柔嫰,肉質吾實凈,而且燒汁包住每一件雞,雞既脂肪很少,果然系一隻健康雞,食多個都唔怕肥,再叫左個烤雞薄餅,雖然系即叫即做,但係上菜時間唔會要我哋等好耐,雞肉薄餅脆脆薄薄的餅底加上拉c既芝士同適量既面料,配搭得剛剛好,飲品叫左peach hot tea ,甜甜地好好味,有香香既桃味,另外一杯fruit beer荔枝味,極力推介,超級容易入口甜甜地又荔枝味,好似飲緊cocktail 甘,喺銅鑼灣鬧市,竟然有一間甘好食嘅韓國鋪頭,真心食材,地方夠大,環境舒服,全部都係韓國人,韓國人服務誠懇,好特別嘅地方係利用火山岩焗爐焗制食物!出邊從未試過,還可以一邊聽着韓國流行音樂,簡直有如置身於韓國!最緊要係環境唔嘈雜又乾淨衛生,食品質素高質數,正!去銅鑼灣食飯可以上去試下,介推
照燒汁烤雞
烤雞薄餅
Fruit  beer
Hot  tea
2017-11-12
$280 (Dinner)
照燒汁烤雞
烤雞薄餅