2023-02-11
Lunch time食過一次人蔘雞湯同埋排骨湯都非常之好食Lunch set連埋飯同埋伴餐都只係$70-80韓國街嘅餐廳大部份都係得泡菜煎餅 餃子年糕湯嗰啲 HK比較少韓國餐廳有咁多款傳統韓國湯飯選擇個人來講本身唔係太鍾意香港嘅韓國嘢 因為覺得低成本 而且味道普通(例如部隊鍋)但係呢間傳統韓國家庭餐廳令我改觀!我覺得佢所有湯都係比足真材實料 好用心去煮啲飯都係珍珠米而且伴餐小菜俾得非常大方 好好食 泡菜食得出係自己醃 好有誠意而且貌似係韓國家庭經營 小店好值得支持最近念念不忘 再去試咗佢個set dinner老實講dinner價錢比較進取 但係比起其他韓國街嘅韓國餐廳 都係差唔多Bbq燒肉 阿豬媽會喺你身邊幫你燒 加埋大䓤蒜片生菜咁食 set仲包埋燒酒 真係好有韓國嘅感覺最後仲有泡菜湯 同埋燒完五花肉嘅油再加泡菜炒嘅飯 真係卡路里炸彈 但係真係令平時唔係食好多飯嘅我 忍唔住一食再食我地仲會想試佢餐牌其他嘢㗎~社交媒體網站冇咩foodie介紹 可能因為小店冇咩值得打卡 都冇咩好特別嘅賣點唔係打手 我都係第一次打食評 因為我真心希望佢做得住 已經推介左比幾個朋友了回頭率100%
人蔘雞湯同埋排骨湯都非常之好食
Lunch set連埋飯同埋伴餐都只係$70-80
韓國街嘅餐廳大部份都係得泡菜煎餅 餃子年糕湯嗰啲
HK比較少韓國餐廳有咁多款傳統韓國湯飯選擇
但係呢間傳統韓國家庭餐廳令我改觀!
我覺得佢所有湯都係比足真材實料 好用心去煮
而且貌似係韓國家庭經營 小店好值得支持
最近念念不忘 再去試咗佢個set dinner
但係真係令平時唔係食好多飯嘅我 忍唔住一食再食
我地仲會想試佢餐牌其他嘢㗎~
回頭率100%