2017-11-24 119 views
韓國朋友都話正呢晚約咗個韓國朋友食飯, 上網搵咗呢間主打韓式烤雞的餐廳試下.餐廳擺位很闊落, 又有玻璃窗外靚環境, 傾計一流. 另一邊, 仲有大銀幕, 同樣舒適.居高臨下望住維港靚景, 朋友笑得好開心咁.前菜選咗個<<招牌凱撒沙律>> 清新嘅蔬菜配埋沙律醬,  味道清新可口, 仲好健康.<<Cheese In the City-鐵板軟芝士蜜糖咖哩烤雞(無骨)>>擁有韓式烤雞嘅甜辣特色, 少少辣, 皮脆肉嫩.你睇!  D芝士融融地, 連埋D雞一齊食, <<韓式雞蛋捲>>呢個又係必食推介, 熱辣辣, 材料豐富,  勁有蛋香,  唔點醬食都得. <<果味蒜香烤雞>>皮脆內軟, 加埋D蒜香味,  韓國朋友話用手食, 一口雞一口啤酒最啱! 隨烤雞仲有<<醃酸蘿蔔>>, 可解烤雞油膩飽滯感覺.除咗啤酒, 我仲叫咗杯無酒精嘅<<Mojito 莫希托>>, 感覺好清新, 可以再從新食多轉雞咁!!埋單時, 服務員仲
韓國朋友都話正

餐廳擺位很闊落, 又有玻璃窗外靚環境, 傾計一流.

另一邊, 仲有大銀幕, 同樣舒適.

居高臨下望住維港靚景, 朋友笑得好開心咁.

前菜選咗個<<招牌凱撒沙律>>
招牌凱撒沙律
 清新嘅蔬菜配埋沙律醬,  味道清新可口, 仲好健康.

鐵板軟芝士蜜糖咖哩烤雞(無骨)

擁有韓式烤雞嘅甜辣特色, 少少辣, 皮脆肉嫩.
鐵板軟芝士蜜糖咖哩烤雞(無骨)
你睇!  D芝士融融地, 連埋D雞一齊食,

<<韓式雞蛋捲>>
韓式雞蛋卷

<<果味蒜香烤雞>>
果味蒜香烤雞
皮脆內軟, 加埋D蒜香味,

果味蒜香烤雞
韓國朋友話用手食, 一口雞一口啤酒最啱!

隨烤雞仲有<<醃酸蘿蔔>>, 可解烤雞油膩飽滯感覺.
醃酸蘿蔔

Mojito 莫希托

埋單時, 服務員仲介紹我地, 可以用 網上外賣平台 上網落單叫外賣.
畀埋張可以當$50嘅卡仔我地, 韓國朋友之後一想食烤雞都可以自己ORDER啦!!!
2017-11-23
Type of Meal