2024-08-26 31 views
今晚約咗朋友食韓國菜,朋友介紹位於📍大角咀埃華街75號地舖的韓國餐廳【李家】。朋友預先訂了座,七點準時到達除了留給我們的枱,全場已爆滿,店員安排入座立即點菜,半半炸雞、牛肉炒粉絲、三色糯米腸、鐵板燒牛肉、烏冬,四杯梳打特飲。半半炸雞即一半原味一半甜辣,我係鐘意帶骨炸雞,因為會有較多肉汁且有骨香味,甜辣汁剛好唔太辣,中和炸雞熱氣。牛肉炒粉絲,牛肉入味炒粉絲煙煙靭靭唔會乾。三色糯米腸有豬肉、牛肉、泡菜加粉絲等材料包製,三種口味各有特式,唯我最愛始終泡菜。鐵板燒牛肉熱辣辣鐵板上,炒得好香調味濃濃牛肉味濃,加烏冬一齊食係絕配。特飲梳打特別叫四種唔同顏色,各有自己獨有生果糖漿有汽梳打清新味道,影相打卡都靚啲啦~
牛肉炒粉絲,牛肉入味炒粉絲煙煙靭靭唔會乾。

$250 (Dinner)
  • 半半炸雞