2022-07-31
除咗掛住日本,我仲好掛住韓國啊~ 諗起d唔熱辣辣又香噴噴嘅燒韓牛真係勁正! 所以今日我同朋友一齊嚟到有🇰🇷韓國Hanwoo Board認證、頂級韓牛銷售店嘅✨ 韓牛牧場~ 呢度仲係全港首間主打1++韓牛& 濟州最高級別黑毛豬嘅高級韓國肉放題餐廳呢!由於食lunch我地唔想太heavy,就揀咗個燒韓牛定量套餐同一份湯飯~ 已經包咗半自助飲品、沙律、前菜同小食😋前菜有泡菜、芝麻八爪魚🐙、中華沙律、車厘茄等等、仲有唔同款式嘅小食~好嘢!期待已久嘅燒肉到啦!◽️1++韓牛韓燒定量午市餐▫️韓牛1++牛肋骨肉▫️韓醬1++韓牛肩胛▫️西班牙黑豚五花腩▫️韓式雞腿肉▫️虎蝦拼半殼青口精美嘅六格擺盤~ 食材新鮮! 我最鍾意當然係2款1++韓牛啦~ 雪花均勻、牛味濃~ 五花腩夠甘香、雞腿肉嫩滑、蝦同青口也不錯~重點想讚下呢度用既係「韓式光波燒烤爐」~ 有360°自動旋轉功能,食物全方位均勻受熱,光波三重加熱令肉類鎖住肉汁,外脆內嫩~ 做到室內無煙BBQ~ 食完唔使成陣油煙味!◽️1++韓牛牛肋骨湯飯牛肋骨湯係韓國人的靈魂美食❣️ 清香濃郁既牛肉湯~ 熬煮很久的牛肋骨肉,肉味依然~ 一食落去俾我攪到骨肉分離🥲😂 入口即
好嘢!期待已久嘅燒肉到啦!
◽️1++韓牛韓燒定量午市餐
▫️韓牛1++牛肋骨肉
▫️韓醬1++韓牛肩胛
▫️西班牙黑豚五花腩
▫️韓式雞腿肉
▫️虎蝦拼半殼青口
◽️1++韓牛牛肋骨湯飯
牛肋骨湯係韓國人的靈魂美食❣️ 清香濃郁既牛肉湯~ 熬煮很久的牛肋骨肉,肉味依然~ 一食落去俾我攪到骨肉分離🥲😂 入口即化!
食完主菜仲可以任食韓國雪條tim呀!
朋友見1++韓牛放題都唔使$400,已經話要book定下次晚市又嚟食過😆
呢度仲有好大個area可以同朋友慶祝生日tim!!