今日放假都特登出嚟尖沙咀,朋友話想去韓國街食韓國菜正宗啲,食完我哋就去M+藝術館啦💖睇個裝修覺得呢間都幾地道,牆上嘅裝飾都係韓國嘅公仔,簡簡單單咁,間鋪就唔係好大小店經營,大概有六至七張枱~-黎到韓國餐廳當然會有前菜喇~佢呢度嘅醃蘿蔔好好食,鍾意呢種脆韌嘅口感☺️-韓式雞肉拌飯 $88唔知點解覺得黎食韓國嘢一定要食拌飯😆韓國好鍾意將啲嘢撈埋一齊食,但又真係好好食😋入邊有翠玉瓜、蛋黃、菠菜、紫菜、冬菇、芽菜、紅蘿蔔、雞肉..拌埋一齊食口感唔會單調,同埋記得加佢哋個重點韓式辣醬🤭一大啖一大啖咁食好滋味又滿足🥰-人蔘雞湯 $148果然一定要叫人蔘雞湯🥹一上枱人蔘味好香~呢度嘅人蔘雞湯好濃郁好鮮甜!因為平時喺其他地方食嘅人蔘雞湯有啲係湯好淡冇乜味,或者係比較清少少啲味,而我鍾意呢度呀個湯濃郁得來有少少稠,真材實料啊🥹啲雞煲到淋晒仲好粉嫩,連啲骨都可以一齊食👍🏻-冷湯麵 $88我記得喺韓國食呢個冷湯麵勁爽勁開胃!無論天氣熱定天氣凍都啱食呢個😊好清爽~仲有少少冰涼涼地又酸酸地都係咁開胃🤓蕎麥麵好爽口彈牙岩岩好🥰- $28係超濃郁嘅芒果乳酪,酸酸甜甜咁,同埋都好稠,飲完好似甜品咁飽飽地🤣-整體來講真係
黎到韓國餐廳當然會有前菜喇~
佢呢度嘅醃蘿蔔好好食,
鍾意呢種脆韌嘅口感☺️

韓式雞肉拌飯 $88
唔知點解覺得黎食韓國嘢一定要食拌飯😆
韓國好鍾意將啲嘢撈埋一齊食,
但又真係好好食😋
拌埋一齊食口感唔會單調,
同埋記得加佢哋個重點韓式辣醬🤭
一大啖一大啖咁食好滋味又滿足🥰

人蔘雞湯 $148
果然一定要叫人蔘雞湯🥹
一上枱人蔘味好香~
呢度嘅人蔘雞湯好濃郁好鮮甜!
而我鍾意呢度呀個湯濃郁得來有少少稠,
真材實料啊🥹
雞煲到淋晒仲好粉嫩,連啲骨都可以一齊食👍🏻

冷湯麵 $88
我記得喺韓國食呢個冷湯麵勁爽勁開胃!
無論天氣熱定天氣凍都啱食呢個😊
好清爽~仲有少少冰涼涼地又酸酸地都係咁開胃🤓
蕎麥麵好爽口彈牙岩岩好🥰

係超濃郁嘅芒果乳酪,
酸酸甜甜咁,
同埋都好稠,
飲完好似甜品咁飽飽地🤣
整體來講真係食到韓國嘅味道,呢間仲要好啱我口味,味道上都好濃郁又足料👍🏻