2021-06-26
韓米Miso (啟田市場) 近期好鐘意食韓式的紫菜卷~周圍尋覓整得好味又創新的口味~前幾日黎到藍田見到韓米Miso 門口排满人,行近去睇發現大家都排隊買紫菜卷同便當~正所謂,'麻雀雖少,五藏俱全'。除紫菜卷同便當,仲有炸物,泡菜,小吃,煎餅,魚湯,冷菜,飯類,韓國入口飲品皆齊望到勁多款式的紫菜卷已經留哂口水,分別有芝士味的牛肉/豬肉紫菜卷,炸蝦紫菜卷,當中我就試左以創新的五花腩紫菜卷係店中王牌之選 + 韮菜煎餅 + 韓國蜜柑椰子汁 五花腩紫菜卷 $58👍👍👍👍首先就係創意加分均衡的半肥瘦,外面有層生菜包住,剛好減走肥膩感,入面仲有紅蔔白絲,蛋絲,牛蒡絲,做伴菜,加上燒汁。 韮菜煎餅 $28👍👍👍👍👍超級足料的!一打開盒見到的是綠色煎餅,是滿滿的韮菜,也香噴噴的,咁多韮菜但都好新鮮,時間撑控剛剛好,個人覺得有意外驚喜。 韓國蜜柑椰子汁 $10👍👍👍略甜~有粒粒狀口感,蜜柑味重 開門時間10:00~9:30星期四休息 藍田啟田道50號啟田市場地下1080號舖 #foodie #韓國菜 #蘇米miso #miso #Korean #啟田市場 #啟田 #藍田 #kolhk #foodiehk
五花腩紫菜卷 $58
👍👍👍👍
首先就係創意加分
韮菜煎餅 $28
👍👍👍👍👍
超級足料的!
韓國蜜柑椰子汁 $10
👍👍👍
略甜~有粒粒狀口感,蜜柑味重
開門時間10:00~9:30
星期四休息
藍田啟田道50號啟田市場地下1080號舖
#foodie #韓國菜 #蘇米miso #miso #Korean #啟田市場 #啟田 #藍田 #kolhk #foodiehk #紫菜卷