2023-03-24
成日係ig見到有人推介 見到個飯拉晒絲咁勁吸引 今次我哋特登嚟到韓國街試一試個炒飯佢(´▽`)❣️海鮮蛋漿熔岩炒飯 ($198)呢個飯都算係呢間餐廳嘅招牌特色菜 賣相超吸引‼️炒飯會係鐵板咁上 店員會係你面前倒蛋漿同芝士 然後再用火槍燒熟啲蛋同芝士 燒緊嘅時候已經聞到勁香濃嘅芝士味🥺基本上我地食落口每一啖都係濃濃嘅芝士味好滿足(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)除左芝士之外佢個飯都係撈左啲韓式辣醬 食落口勁惹味😋唯一美中不足就係魷魚同蜆仔份量較少 如果多返啲應該會更加好食🥺❣️醬油無骨烤雞(半份) ($208)食韓國野緊係唔少得食烤雞啦💁🏻♀️呢到有好多款味道可以選擇 而我地就揀左醬油味醬油味會帶啲甜味 同炸雞一齊食都算唔錯既選擇(*¯︶¯*)炸雞仲有啲薯條係底 而且係我鍾意食既粗身薯條🍟撈埋啲醬油味都幾好食😋炸雞肉質嫩滑 但炸粉略嫌有啲厚 除此之外都幾好食既~推薦指數:🌟🌟🌟【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 3/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 3/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 3.5/5】ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ
❣️海鮮蛋漿熔岩炒飯 ($198)
呢個飯都算係呢間餐廳嘅招牌特色菜 賣相超吸引‼️
除左芝士之外佢個飯都係撈左啲韓式辣醬 食落口勁惹味😋
❣️醬油無骨烤雞(半份) ($208)
食韓國野緊係唔少得食烤雞啦💁🏻♀️
呢到有好多款味道可以選擇 而我地就揀左醬油味
醬油味會帶啲甜味 同炸雞一齊食都算唔錯既選擇(*¯︶¯*)
炸雞肉質嫩滑 但炸粉略嫌有啲厚 除此之外都幾好食既~
推薦指數:🌟🌟🌟