2024-01-05
呢間餐廳位於尖沙咀韓國街🍴估唔到小店食物質素遠超好多餐廳✨座位舒服 上菜速度快 十分推薦大家試試🫶🏻.📌韓式前菜 可以無限refill♾️️涼拌大豆芽冇太多調味 好清爽🌱油麥菜甜甜地 帶點麵豉醬味🥬泡菜偏甜 唔鹹唔辣🌶️.📌海鮮煎蔥餅 $143真係我食過最正嘅海鮮煎餅‼️煎餅外脆內軟 特別邊邊位 超脆卜卜 香脆乾身 餡料豐富 唔厚粉🫓入面有好多蝦米仔, 彈牙魷魚, 蜆, 韭菜, 燈籠椒同蔥🦐🦑🌱🫑所有食材混合一齊 口感好豐富👅煎餅調味剛好 唔沾醬汁已經好好食👍🏻但重口味都可以輕輕沾一下鹹鹹嘅海鮮豉油🫙.📌鐵板辣魷魚蓋飯 $95上枱仲滋滋聲 狂噴煙 新鮮熱辣🔥魷魚軟淋鮮甜 但份量就少左啲🦑入面有好多椰菜, 洋蔥, 紅蘿蔔同蔥🥬 🧅🥕醬汁份量適中 甜甜地帶微微辣 唔食辣都唔會覺得辣🤣配上一碗又香又綿珍珠米飯 真係perfect🍚.📌紫菜包飯 $66紫菜包飯餡料有蘿蔔漬, 紅蘿蔔, 雞蛋, 青瓜, 牛蒡同魚肉香腸🍙食落比較淡味 冇麻油香🙈自己加左鐵板嘅配菜食 即刻惹味晒😎
📌韓式前菜
📌海鮮煎蔥餅 $143