2018-09-27 600 views
身邊好多朋友都好鍾意食韓國嘢,咁就同佢地一齊聚舊啦!一去到見到已經見到有個類似熨斗嘅物體好得意😎真係名副其實「熨」烤達人xD不過呢個都係可以令到燒肉更加貼服燒得快啲同埋平均啲,都唔錯,既得意又實用,good ah!之後有芽菜泡菜同埋醃左嘅小黃瓜。個人最鍾意食芽菜,呢到三碟都係芽菜最好食。有啲麻油香亦都唔會太喧賓奪主。作為頭盤一流~之後食個沙律先啦。呢個沙律🥗都幾得意,有別於一般個d。有一啲我諗係水牛芝士粒,水牛芝士冇特別但係水牛芝士粒就好少見。芝士濃度適中,配埋一啲好酸酸甜甜嘅士多啤梨同埋藍梅令到成件事好開胃。另外店員介紹咗個牛仔骨都真係幾好味。首先牛肉好鬆軟,味道係我最鍾意嘅辣味,辣得來好惹味所以真係一個好推介。依家去食呢啲韓燒都好興食豬肉或者。咁我哋都唔輸蝕啦。呢個肉類得好入味同埋其實薄薄地都算燒得快。之後好似韓劇走唔甩嘅芝士炸雞。就一定要食啦!都幾大碟,同埋原來要用燒肉🕳️嗰個盤上面d火整容芝士,好有氣氛呀!炸雞面都幾香脆,但都係略嫌油膩。芝士入邊仲陪埋啲番茄醬,不過我個人鍾意淨芝士多啲😋想獨享芝士。提外話啲芝士真係可以拉到好長嘅絲😂😂好啱我哋呢啲芝士控😂😍最後就食埋呢個啤酒雞扒啦
身邊好多朋友都好鍾意食韓國嘢,咁就同佢地一齊聚舊啦!

達人沙律

燒牛肋骨

調味五花肉
芝士炸雞

最後就食埋呢個啤酒雞扒啦,清清地唔會太咸有小小調味同埋略略食到啲淡淡的啤酒清香。當喺唔同嘅選擇啦,食完啲重味嘅嘢食返啲清淡D嘅嘢。
啤酒雞扒

咁都總結完成左呢個韓式晚餐🤣而餐廳門口個個大大隻嘅時3D公仔真係好吸睛呀!
達人沙律
燒牛肋骨