2018-11-25 431 views
🍱韓式牛肉拌飯ˢᴱᵀ($82)▪️其實我真係好鐘意食韓國嘢,由其炸雞 年糕 粉絲同飯卷😚拌飯都係我最愛之一,每次去韓國都去廣藏市場 坐阿珠媽舖仔食大麥拌飯,左夾右夾🥢勁多配菜,仲任夾唔嬲🙈依個牛肉拌飯份量不多,一個lunch都夠飽不會吃到撐,有點回到韓國的感覺,配菜 有芽菜,香菇,翠肉瓜,蘿蔔絲,菠菜,唯獨我覺得蔬菜份量有點少吃得不夠爽,可能我偏好多菜少飯🥗辣醬我要落一整包🌶如果有多包會更濃重口味😛牛肉我覺得醃得幾好味,不會過咸,而且口感好軟腍不韌!這個set有配熱的魚糕海帶湯,熱熱很好喝但少咸,很喜歡吃魚糕呀🥳飲品我選了熱的柚子蜜,就是平時一罐沖熱水那種,吃了辣的 喝柚子蜜有點緩和辣味!🍛吉烈豬排咖哩飯ˢᴱᵀ($78)相反地我覺得依個set失色好多,吉烈豬排味道質地都有d似麥樂雞😂肉質都夠腍,不過吉烈皮就不是香脆那種,比較薄同貼肉🤔咖喱微辛帶甜,其實有點咖哩屋嘅感覺,所以也不錯的,最欣賞新鮮的蘿蔔和薯粒😚特別有咬口不會太硬太軟爛,還有爽脆的豆和車厘茄,多一點蔬菜更好~配前菜有菠菜,魚乾,滷水蛋,作小食不錯的。這個選了凍蘆薈蜜,還是柚子好喝一點。

🍱韓式牛肉拌飯ˢᴱᵀ($82)
▪️
其實我真係好鐘意食韓國嘢,
由其炸雞 年糕 粉絲同飯卷😚拌飯都係我最愛之一,
每次去韓國都去廣藏市場 坐阿珠媽舖仔食大麥拌飯,
左夾右夾🥢勁多配菜,仲任夾唔嬲🙈

依個牛肉拌飯份量不多,一個lunch都夠飽不會吃到撐,

🍛吉烈豬排咖哩飯ˢᴱᵀ($78)