2018-10-10 183 views
上星期係公司做晏左少少,就約埋同事一齊食下新開既韓式餐廳,一入到去好有住家feel,仲有3部TV播緊韓國big band既MV!😍😍 之後店員好快比左個menu我地睇,因做野做得夜左特別肚餓,我地叫5個菜式試一試!店員好細心咁比左碟前菜我地醫下肚餓先,每張檯上都有樽水,方便客人自己去倒。我地就叫左紅醋梳打同蜂蜜柚子梳打,等左10分鐘左右個辣味魷魚送到,見到都feel到好辣,所以如果唔太食到辣既朋友就建議唔好叫啦!之後個柚子蜜無骨炸雞🍗登場,超香口同鬆脆,佢冇落好多麵粉漿,所以啖啖肉,d 雞肉仲超嫩口添,個拉絲農夫包都唔錯,係個cheese 有少少食硬,做唔到有拉絲既感覺,泡菜豬肉配埋個麵包都好match!😋😋 另外個kimchi 煎餅同炒粉絲雞蛋卷都有驚喜!食完真係有一種韓家既感覺!😎最後就叫左個韓式雪糕做今次既結尾!飽飽超級滿足!餐廳最近仲做緊90分鐘任食炸雞🍗,下次可以試下先!😌
辣炒魷魚
前菜
紅醋梳打;蜂蜜柚子梳打
半份無骨炸雞(柚子蜜糖味)
韓式拉絲農夫包(泡菜豬肉)
韓式炒絲雞蛋卷
泡菜煎餅
韓式招牌雪糕
2018-10-04
$200 (Dinner)
辣炒魷魚
紅醋梳打;蜂蜜柚子梳打
半份無骨炸雞(柚子蜜糖味)
韓式拉絲農夫包(泡菜豬肉)
韓式炒絲雞蛋卷
泡菜煎餅