2016-07-05 428 views
每次見到朋友去韓國食刨冰都好羨慕, 冇得去韓國食, 食住呢間韓國都有既hanbing先啦紅豆豆粉雪花冰, 我好鐘意黃豆粉隻味, 夾住花生, 口感更好之餘仲更香, 雪花冰好綿, 刨到好細, 仲有淡淡既牛奶味, 唔同出面港式刨冰, 唔洗驚出面外層既黃豆粉食曬之後唔知點算, 入面都仲有黃豆粉, 食到最底, 每一啖都有黃豆粉同花生既香味.上面既mochi就硬左少少, 唔夠q, 唔夠煙韌, 紅豆唔算好甜, 同黃豆粉,牛奶冰好夾豆粉脆脆波, 無錯, 又係黃豆粉, 球型麵包烤到外脆內軟,上面仲有半溶既年糕,灑上黃豆粉,上面淋埋煉奶, 味道好夾好好食, 麵包十字切左4份, 每一份既面塗滿蜜糖黎烤, 好好食, 不過2個人食唔到咁多野, 下次要叫朋友幫幫手先