2018-02-11
「柳氏家」係韓國首屈一指嘅鐵板雞專門店,分店多達140多間,主打自創獨特風味醬汁伴以鐵板炒出嫩滑惹味雞肉而聞名。香港上年係沙田開分店,除左推出無限追加招牌鐵板雞之外,仲配合港人對任食嘅喜好,係自助區提供多款韓國美食及飲品。是日假日,由於無平日嘅優惠,客人只可以以正價$108係60分鐘內品嚐炒雞一次,及任食自助區嘅美食,飲品及甜品。至於大食嘅你,亦都可以以$168 係90分鐘內全天候任食。我地一行三人,唔大食嘅我地揀左60分鐘時限,炒雞方面可以係「柳氏家辣炒雞」,「炭烤味辣炒雞」,「烤肉味辣雞」,同埋「蜜糖味噌炒雞」中揀一款。配料方面仲可以加年榚,另外仲可以配飯或者拉麵添。如果喜歡嘅話,都可以加配芝士同海鮮,當然有額外收費啦。由於同行嘅朋友唔食太辣,我地揀左少辣嘅烤肉味炒雞,上菜後店員會過黎幫你地炒,好快就有得食,不過個人認為賣相唔夠吸引,味道唔夠突出,建議大家可以係自助區拎d顏色鮮豔嘅配菜,好似泡菜同魷魚,會令賣相同味道更加吸引。自助區有各式各樣嘅韓式食物,好似韓式炒粉絲,年榚,雞翼,芝士烤雞,湯,餃子等等。如果嫌食物太滯太油膩嘅話,仲可以食沙律添。飲品方面,除左有一般嘅汽水之外,仲有
飲品方面,除左有一般嘅汽水之外,仲有好多韓式飲品,選擇非常多。至於甜品,除左蛋榚之外仲有多款由韓國運黎嘅雪榚添。
計埋加一,每人都唔洗$120,食到咁多野,都算幾超值。