2024-03-05
星期六最岩就係放鬆下, 而去Cafe飲茶咖啡食個午餐就係我其中一樣令我放鬆既選擇, 呢間Overlap由佢裝修到開業我都一直有留意, 今日終於黎試下喇, 佢有outdoor位置, 所以我地帶狗狗黎都完全冇問題, 而內裡裝修以白色為主, 環境都幾舒緩!佢地假期收7點但5點尾都仲好多人入去😂好在我地等左一陣就有位喇1/ 明太子海膽忌廉蟹籽肉闊蛋麵 $128滿滿既明太子加上忌廉成為呢個麵既主要味道, 味道非常濃郁, 口感亦好豐富, 蛋麵蛋味都幾濃而且令人食左完全唔會有罪惡感👍🏾2/ 炙燒帶子鮭魚卵龍蝦汁闊蛋麵 $118好多魚子, 而且粒粒彈彈加上醬汁整個蛋拉麵埋一齊食超Juicy!! 而佢既帶子輕輕煎過好嫩又香口🥹3/ 抹茶拿鐵 $52我地坐outdoor望住街境, 但餐廳播住韓國既流行歌, 感覺好似與世隔絕👍🏾 抹茶香, 岩哂凍既天氣暖一暖4/ Mocha配燕麥奶 $57Mocha轉丄用燕麥奶多左一份甜香, 唔知點解我仲飲到淡淡既焦糖味, 整杯感覺好Sweet😊
1/ 明太子海膽忌廉蟹籽肉闊蛋麵 $128
2/ 炙燒帶子鮭魚卵龍蝦汁闊蛋麵 $118