2021-10-17
周六是小朋友輕鬆的日子,八歲女孩又約我去看電影和吃pizza。下早2時多Pizza Maru 仍然要等位。今日除咗吃指定的pizza和意粉之外,還叫了小食和韓式年糕。Maru 紫蘇炸魷魚圈 薄薄的紫蘇葉炸漿下是鮮嫩的魷魚圈,嫩口好味,旁邊爽脆的椰菜沙律更是點晴。韓式海鮮炒年糕 可以選卡邦尼醬或韓式辣醬,我哋當然選擇韓式辣醬,咁至正宗。年糕食材包括韓國年糕、韓國粉絲、蘑菇、洋蔥、煙肉、椰菜、青口、鮮蝦和魷魚等,惹味但真係有點辣。太陽蕃茄芝加哥薄餅 材料簡單,滿滿的芝士,芝士條,辣肉腸,蕃茄和番茄醬等,薄餅本身的質感軟糯有香味,吃極都想再吃。帶子泡菜卡邦尼意粉 比一般的卡邦尼意粉多了一個層次,帶少少辣,帶子亦鮮美。