2018-02-11
喺社交平台見到呢間韓國餐廳有任食放題 諗住黎試一試 點知去到問職員話無 得散叫~喺周末下午茶時間入到餐廳 人流不算多 可即刻入座 環境燈光比較柔和首先飲品先到水果覆盆子果醋賣相不錯 充滿仙氣~ 味道比較淡 未感覺到醋味 果味一般之後沙律喜愛健康素食的朋友會鐘意 濃濃芝麻油拌勻沙律 加埋香甜的芒果 仲有牛油果🥑 令整個沙律🥗色澤&口感多元化跟住就喺主菜:韓式打邊爐素·仙人掌🌵果卡邦尼湯底好特別的湯底 個菇外形特別煲左耐都仲喺咁爽口 職員話湯㡳可以飲 喺豆漿黎 味道的確有豆味 仲有芝士味 幾好飲 龍蝦豐盛拼盤龍蝦喺幾新鮮 彈牙 其他配菜都唔錯 最特別有冰菜 幾新鮮 個人覺得味道尚可韓式煮魚湯湯幾清甜有味 最後飯後甜品🍮士多啤梨奶凍素食朋友之選 唔會太甜雪糕Tiramisu 齋啡醬倒入雪糕喺畫龍點睛之作 除左帶出冧洒提子味雪糕外 又中和左雪糕甜度 又有咖啡味 甜而不漏
首先飲品先到
水果覆盆子果醋