2024-01-10 25 views
今日去咗間炑八韓烤,真係一場味蕾嘅樂園🤩,整體食物都非常好味,慢慢講你知!特級牛肋骨真係巴閉到一個點,肉質腍到化,醬汁香味撲鼻,實在係過癮!炑八厚切五花腩走肉香,燒到啱啱好,外焦內嫩,咬落去肉汁四溢,正!再嚟就係韓國梅花肉,烤完之後掛住煙燻嘅香,嚼勁十足,一啖啖嘅脆口肉香,真係一流!醬油蝦就新鮮彈牙,用齋醬油調味,非常惹味,成碟一掃而空!食肉都要有啲配菜平衡吓,芝士溶岩飯就嚟啱哂,芝士濃郁到爆炸,加咗火嘅泡菜粒帶出微辣,真係太抵死啦!最後甜品仲有夾心棉花糖配朱古力威化餅,就算已經飽到頂,都一定要試吓呢個創意作品,朱古力嘅幼滑嘜嘴,同棉花糖嘅Q彈一齊入口,兩種口感融合得就叫一個完美!今次去食,真係次次驚喜,每樣菜都係咁吸引,食完之後滿足溢於言表!炑八韓烤,我一定會再嚟! 🎉🍖😍