2022-02-09 197 views
前果排好興食盒子吐司,一路都心思思想試,今次終於黎左呢間Life Toast食,有很多唔同款式既滑蛋吐司,可以價錢升級套餐,有埋小食同飲品。價錢黎講唔算貴,而且大大份基本上淨係食一個吐司都夠曬飽😌不過今日想食得豐富啲所以又叫多左幾款唔同既小食。 1️⃣軟殼蟹親子滑蛋吐司($68)軟殼蟹大大件,炸得好脆好好味,而且唔會好油😋有粒青檸仔,可以擠啲青檸汁上去。加上生菜、滑一滑既蛋,同埋面頭一啲蟹籽,好正🤤滑蛋未去到全熟既狀態,仲有少少流狀,加上吐司帶牛油香,成個吐司食落好滿足!而且軟殼蟹同蛋係真係食到底都仲有,唔係淨係得面頭見到果層有野👍  2️⃣椒麻脆辣雞滑蛋吐司($65)呢個好好食!個人鍾意呢個多過個軟殼蟹!首先雞扒好大塊🤩突曬出塊吐司度。是落超脆,而且真係帶椒香!揀左中辣,夠惹味得黎唔會太辣,而且外皮炸得香脆得黎可以鎖住肉汁,入面既大大塊雞髀肉好嫩滑!基本件炸雞係大到要食左好多先食到有吐司既部分🥰而且都係食到落底都仲有。私心推介呢款!  3️⃣黑松露大啡菇滑蛋吐司($50)呢款比較普通,大啡菇冇我想像中咁大件,不過係juicy既😍呢款調味冇咁重,反而更加食到滑蛋同埋吐司既牛油香,如果唔想食太飽或者

1️⃣軟殼蟹親子滑蛋吐司($68)
軟殼蟹親子滑蛋吐司

2️⃣椒麻脆辣雞滑蛋吐司($65)
椒麻脆辣雞滑蛋吐司

3️⃣黑松露大啡菇滑蛋吐司($50)
黑松露大啡菇滑蛋吐司
呢款比較普通,大啡菇冇我想像中咁大件,不過係juicy既😍呢款調味冇咁重,反而更加食到滑蛋同埋吐司既牛油香,如果唔想食太飽或者唔想食油炸嘢既話,嗌呢款都可以過下口癮。

4️⃣香辣雞粒(升級套餐+$28)
香辣雞粒
 吐司可以升級套餐跟雞粒加飲品。雞粒一啖一粒炸得幾脆,不過呢個炸雞粒就冇個吐司既炸雞咁驚艷。

5⃣️黑牛(套餐價+$15)
 好耐冇飲過黑牛!以前係啲舊式茶餐廳或者冰室先會有!見到呢度有得飲就忍唔住嗌左。黑牛即係可樂加朱古力雪糕🥤食埋啲快餐類既嘢,配翻杯黑牛夠曬爽皮!

6⃣️溫泉蛋芝士煙肉脆薯寶($68)
溫泉蛋芝士煙肉脆薯寶
薯寶好多,芝士、煙肉舖滿表面🧀️夠曬邪惡😈薯寶一粒粒,令人keep住一粒一粒拮黎食🙈食到粒粒薯肉,口感一流而且外皮好脆!溫泉蛋篤穿之後蛋黃汁流出,用埋黎點薯寶食一流!

7⃣️心多多拼盤($68)(忌廉芝士醬+$8)

心多多拼盤
心大心細乜都想食啲就啱曬嗌呢個拼盤la!拼盤入面有水牛城雞翼、香脆雞槌、黃金紫薯餅、海苔薯條。不過當日冇雞槌,店員就換左蜜糖雞翼比我地。個人覺得兩款雞翼比較普通。水牛城雞翼同蜜糖雞翼醬汁都唔係好夠濃稠,冇我想像中咁惹味。紫薯餅就唔錯😙食落中間滿滿既紫薯蓉。而海苔薯條份量都幾多,另外加左忌廉芝士醬,醬既味道除左芝士味之外仲帶少少青檸味,感覺幾特別冇咁膩,而且比起純芝士醬味道更加豐富。
軟殼蟹親子滑蛋吐司
椒麻脆辣雞滑蛋吐司