2024-10-22
講到韓國菜,我諗好多人都諗到炸雞,辛辣麵,泡菜🌶️,但係睇完黑白大廚,令到我有啲意欲去試吓韓式簡單啲嘅料理,李家炸雞係“韓國人主理:香港第一間韓式炸雞店”,而且今年係李家炸雞品牌成立第15週年,1/10-15/12做全場8折韓式鐵板牛仔骨 $208當韓式風味遇上熱騰騰的鐵板,呢道牛仔骨瞬間成為桌上的明星!鐵板嘅熱度完美鎖住咗肉嘅鮮美,洋蔥外焦內嫩,口感層次豐富🍖✨牛膝骨湯 $178一碗熱騰騰嘅牛膝骨湯無疑係必試嘅韓菜。🥣湯頭清澈而濃郁,牛膝骨熬煮至軟爛,肉質滑嫩,散發著淡淡嘅紅棗甜味,令你感受到屋企嘅溫暖。搭配少少雞蛋絲,更添風味,令人陶醉!🍲❤️韓式蒸水蛋🥚$68簡單卻充滿驚喜嘅家常美味!入口好似豆腐嘅質感,鮮香四溢。搭配少許醬油同蔥花,味道更加鮮明,令人忍唔住一口接一口。簡單嘅食材卻能帶來如此美妙嘅享受,實在係不可錯過嘅美味!🌟🍽️
韓式鐵板牛仔骨 $208
牛膝骨湯 $178
韓式蒸水蛋🥚$68
簡單卻充滿驚喜嘅家常美味!