屯門巿中心近年黎開左好多新餐廳,平時淨係係屯市排壽司郎,今次食下其他野先。餐廳裝潢好有文青嘅感覺,而且座位較寬闊,唔會逼狹。🍽泡菜炒五花肉蛋包飯雖然蛋色飯比人嘅感覺好日式,但泡菜炒五花肉絕對係韓式無誤🤣 蛋包飯漲卜卜的,煮得好靚👍🏻上菜嘅時候,店員好細心地係我哋面前介開蛋包飯,飯底有少少甜味,應該放左燒汁or蜂蜜去炒,再撈埋泡菜五花肉,令韓味更加突出。嫩滑嘅蛋、煙韌嘅飯、爽口嘅泡菜再加上厚實嘅五花肉,一啖飯有多重口感😆😋🍽傳統紫菜包飯韓國菜點少得紫菜包飯,飯卷卷左滿滿嘅材料,有青瓜絲、紅蘿蔔絲、牛肉絲、酸蘿蔔同蛋,誠意十足!👍🏻🍽無骨炸雞 (黑炸醬)炸雞比預期中嘅出色🍗,炸得脆口之餘保留到雞嘅嫩滑口感,而且仲有肉汁滲出嚟。黑炸醬有啲似台式肉燥。薯條雖然係配菜,但不亞於炸雞,薯條厚實唔軟,而且薯仔味突出👍🏻🧇雜莓牛角包窩夫近年係韓國大熱嘅甜品,酥脆嘅牛角包窩夫上灑上玉桂粉同糖霜,沾上忌廉一齊食,好味得黎帶點邪惡😆🙈 呢個時候食返幾粒雜莓中和返🙈兩杯嘢飲叫嘅時候,比個名同圖吸引住,完全冇睇過有咩材料🙈 但飲落又幾好味。🍹吸血鬼的梳打餐牌寫住係紅梅汁同梳打,但實物望落應該有加蝶豆花。酸酸甜甜
餐廳裝潢好有文青嘅感覺,而且座位較寬闊,唔會逼狹。

🍽泡菜炒五花肉蛋包飯

🍽傳統紫菜包飯

🍽無骨炸雞 (黑炸醬)

🧇雜莓牛角包窩夫

🍹吸血鬼的梳打
餐牌寫住係紅梅汁同梳打,但實物望落應該有加蝶豆花。酸酸甜甜再加上充滿氣嘅梳打,好有夏日氣息🍹

🍹橙色怪魔沙冰
餐牌寫住有熱情果同香橙奶,飲落口感似酸奶,加上忌廉同朱古力,少女心爆棚。😆💥
Type of Meal
Lunch