2024-07-11 142 views
Soho West 呢到開左間韓式餐廳,之前已經食過佢其他分店,印象都係幾好食。今次呢間仲要有落地玻璃望住海景食飯,好chill!燒醬油黑毛豬白切紫蘇拌飯見到接近枱枱客都會叫呢個! 醬油黑毛豬完全冇豬羶味,食落好入味,而且好易咬,肉質軟淋,仲有豬皮位,食完骨膠原滿滿既感覺。拌飯有淡淡既紫蘇味,仲有少少辣味,都幾好食。粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷呢款有驚喜,飯卷入面好多料,有蛋,青瓜,醃羅白等等,面頭上既三文魚蛋黃醬比得好多,加埋滿瀉既三文魚籽,口感好豐富。芒芒夏日芒果窩夫呢個甜品都係好高質,窩夫上枱時仲有外脆內軟,芒芒好足料,窩夫之間既夾層都有cream同埋芒果片,所以係啖啖都有芒果味。而且佢個汁唔會整到太甜。飲品叫左芒果沙冰同埋濟州柑橘乳酪,2款都好清新,好冰涼,岩曬夏天飲之餘仲好岩打卡。

燒醬油黑毛豬白切紫蘇拌飯

粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷