2023-07-06
銅鑼灣搵食,登龍街實走唔甩‼️不過,十有八九都係港式粥粉麵飯,有時都幾寡。行過見到間韓式炸雞店,又真係好耐未食過炸雞🍗,諗起都覺得惹味香口夠晒邪惡,心思思想食,之但係同事話怕辣怕熱氣🤦🏻♂️好彩嘅係,呢間舖嘅食物選擇其實都幾多元化:炸雞唔啱食咪Pizza囉,再唔係仲有意粉類,而且叫一客正價午餐就可以半價食pizza,除返開都係$60-70,同食個茶記差唔多,咁不如試吓啲平時少食嘅嘢啦。最後都成功說服到同事,yeah🥳我就衝住韓式炸雞幫襯嘅,「半份蒜香蜜糖炸雞,唔該。」5大嚿,熱辣辣、香噴噴,正宗係皮脆肉嫩!而且食得韓式炸雞,最緊要梗係淋喺表面嘅醬汁啦,香香甜甜,直頭啜埋手指👍🏾連本來咿咿哦哦諸多意見嘅同事都忍唔住偷咗我一嚿去食😏條麻煩友同事就點咗個「松露雜菌扁意粉」。估唔到佢鋪仔細細,落起松露都幾狼死喎,一上枱就聞到好香嘅松露味。俾人食咗隻炸雞,我都唔執輸,拎隻碟食意粉!有半價pizza,$50左右,冇理由唔嗌埋咁蝕底㗎🤓肯肯定食唔晒,咪拎返公司當下午茶又好晚餐又好,或者請其他同事食囉。試吓佢個韓國Crossover意大利嘅「韓風烤肉手工薄餅」。啲餡密密麻麻又幾足料,而且對於鍾意食韓式甜
有半價pizza,$50左右,冇理由唔嗌埋咁蝕底㗎🤓肯肯定食唔晒,咪拎返公司當下午茶又好晚餐又好,或者請其他同事食囉。試吓佢個韓國Crossover意大利嘅「韓風烤肉手工薄餅」。啲餡密密麻麻又幾足料,而且對於鍾意食韓式甜酸醬嘅人嚟講,呢一款絕對啱口味,如果有埋芝心批就更加屈機。