2019-05-01 505 views
今晚靚女朋友話想去誠品睇書📖,於是我哋先去希慎廣場搵間餐廳醫肚,之前經過呢間餐廳門外,見有不少人排隊,今晩見等候人數不多,即刻飛去攞飛,等左一陣就有位喇~😊我哋被安排近門口位置嘅二人座位,枱同枱之間嘅距離比一個手掌位多少少,稍為留心聆聽,已經聽到鄰座嘅談話內容~👂🤝店員提醒我哋用餐時間限於個半小時⏱👌🏻,翻看餐牌,以韓式pizza🍕炸雞🐔聞名嘅餐廳嚟講,食物種類選擇尚算多元化,而賣相亦都幾吸引。我哋見呢到最出名係pizza同炸雞,就點左蜂蜜牛油秘製炸雞(6件)、太陽蕃茄芝加哥pizza(9”)同埋粉紅莓🍓Ade,幫我哋落單嘅店員似乎是一位韓國oppa,態度親切有禮,令人仿如置身<<逆權司機>>嘅電影場景😄,我哋用簡單英語溝通,落單後,飲品好快送到,食物就等左大約20分鐘,期間店員亦有幫我們跟進~👍🏻蜂蜜牛油秘製炸雞(6件)🍗6件炸雞裏面有雞鎚雞翼同雞胸,個人鍾意食雞鎚同雞翼,而食炸雞🐔,當然係直接用手拎住食最滋味嘅,餐廳有提供即棄手套,帶上手套後,急不及待拎件雞鎚上手,見到炸雞外面佈滿香料粉,第一啖咬落去,外脆內軟,蜂蜜嘅甜味配上牛油嘅香味,令人愛不釋手

蜂蜜牛油秘製炸雞(6件)🍗
蜂蜜牛油秘製炸雞

6件炸雞裏面有雞鎚雞翼同雞胸,個人鍾意食雞鎚同雞翼
,而食炸雞🐔,當然係直接用手拎住食最滋味嘅,餐廳有提供即棄手套,帶上手套後,急不及待拎件雞鎚上手,見到炸雞外面佈滿香料粉,第一啖咬落去,外脆內軟,蜂蜜嘅甜味配上牛油嘅香味,令人愛不釋手。

太陽蕃茄芝加哥Pizza(9”)🍕
太陽蕃茄芝加哥

Pizza一底6件,批面配料主要有蕃茄🍅同辣肉腸,內層係厚厚嘅芝士🧀,批邊有糖粉同朱古力味,用手拎起其中一片,見到厚厚嘅芝士拉絲,加上聞到濃濃嘅芝士香味,簡直令人流哂口水🤤,咬落去感覺好鬆軟,鹹甜味道適中,以Pizza嚟講,係一種新鮮嘅體驗。

總括嚟講,以上食品都值得推介,若果一班朋友嚟食,試多幾款唔同嘅口味,會係另一番風味~

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner