2019-06-11
話說間唔中就會「想食炸雞症」發作於是就約咗啲同病相連嘅朋友,黎到依家位於尖沙咀美麗華嘅韓風美食餐廳開飯啦!我地8點鐘黎到門口,發覺原來依間餐廳都幾多人排隊。間餐廳望入去非常整潔新淨,裝修風格迎合潮流,好適合約埋三五知己黎嘆炸雞啤酒!依間餐廳重點係必食韓風炸雞同薄餅,咁我地就點咗一款甜辣秘制炸雞併蜂蜜牛油秘制炸雞,pizza就叫咗一款群蟹派對薄餅。同埋加咗兩個蟹肉蘑菇湯。首先上檯嘅係蟹肉蘑菇湯,個湯好香濃,而且飲落去啖啖都有蟹肉,非常出色!之後炸雞就上場啦,首先佢個甜辣秘制炸雞個醬料相當惹味,味道甜甜地又有少少微辣,口味絕對係岩岩好,唔會太濃烈而蓋過晒雞肉啲味道。而且炸雞嘅火喉真係一流,好少地方炸雞係咬落去仍然係品嘗到雞肉嘅軟滑鮮嫩,口感一流呀!另外款蜂蜜牛油炸雞,炸雞配上牛油又係絕配,個種香味係未食已經令人垂涎三尺!依款炸雞咬落香甜,蜂蜜食落去口感好自然,炸雞表皮香脆,而入面嘅雞肉仍然鮮嫩,真正做到外脆內軟!之後就到群蟹派對pizza上場依款韓風pizza係鋪上滿滿嘅配料喺面,好夠派頭!當分起一件嘅時候,可以見到薄餅入面嘅芝士出現拉絲情況,好滿足呢!而佢嘅味道亦唔錯,醬底唔會好搶味,仍
之後就到群蟹派對pizza上場
依款韓風pizza係鋪上滿滿嘅配料喺面,好夠派頭!當分起一件嘅時候,可以見到薄餅入面嘅芝士出現拉絲情況,好滿足呢!而佢嘅味道亦唔錯,醬底唔會好搶味,仍然可以品嘗到各種配料嘅味道!
總括依餐我地都認為係大件夾抵食嘅,下次諗起炸雞就會再黎!