2016-09-23
因為住係官塘關係, 得知9月APM新開左Tom n Toms 一直就已經好想試~Tom n Toms其實原於韓國, 最出名既就係佢地既招牌厚多士🍞, 去過韓國2次都未有機會試到, 宜家係香港都有2間分店喇!不過每次經開Apm唔係放工返屋企食飯就係食飽先左行過, 總係覺得一個正餐食件多士🍞, 飲杯coffee會唔夠飽, 今日再次經開, 終於忍唔住~~買杯飲品試試 🙈🙈🙈店子唔夠好大, 坐位都唔太多, 天花有個Tom n Toms既大型Logo, 而且牆上既牆紙都貼左壁畫, 感覺同平時香港既咖啡店style好唔同, 感覺令人好舒服~~~❤️👏🏻晚上6:30黎到, 都已經有好多人食緊野, 不過又未至於要排隊食~~~始終厚多士屬於輕食, 未必有太多人中意晚上食😆因為晚上關係所以唔太敢飲coffee☕️, 所以目標只有冇咖啡成份既飲品睇中左一杯名為 – 薄荷朱古力既冷飲飲品分別3個size ~ $33(中) / $36(大) / $39(特大)唔算太多人既關係等左大概幾分鐘就已經做好喇!!!👏🏻👏🏻👏🏻薄荷朱古力 $36 (大杯)職員好好咁會問客人加唔加cream, cream係成杯野既靈魂我當然加
始終厚多士屬於輕食, 未必有太多人中意晚上食😆
睇中左一杯名為 – 薄荷朱古力既冷飲
薄荷朱古力
職員好好咁會問客人加唔加cream, cream係成杯野既靈魂我當然加喇😆 Cream o即得好靚! 而且上面加左少量薄荷汁, 綠綠地色加強左整體觀感❤️
薄荷朱古力
朱古力味唔算好濃, 味道都ok但感覺有d唔同...唔同平時飲既朱古力飲品🤔🤔🤔
開頭以為撈埋cream之後會變得更甜, 原來係我諗錯了! 撈埋cream之後反而中和左朱古力既甜度, 而且多左一份滑溜既口感! 朱古力中帶點薄荷香, 真係一個唔錯既點綴!😋👍🏻👍🏻👍🏻
有機會下次再過嚟試吓佢哋啲厚多士先😁