2023-09-11
早排病了一星期,為了介口什麼也不能吃,日日吃粥味覺都失靈了🥲現在好番立即去燒一燒滿足一下寂寞很久的味蕾😆!見到有一款性價比很高的👉🏻厚!厚切五花腩套餐‼️有齊炑八厚切五花腩、炑八牛朳、濟州梅花肉、大墨魚、牛舌和彥陽牛肉,好吃的都齊了,梗係要試吓啦!這間店舖服務很好,我去的時候比較早,人流比較少,店員們有來幫手燒肉👍👍看見那燒到金黃色的五花腩,口水🤤變成浪花咁澎湃,夾上爐邊芝士粟米一齊食,火香和芝士🧀️混戰起來,好吃程度難分高下呢!牛扒夠晒厚肉,就咁點少少油鹽已經好吃到不得了!柔嫩的口感叫人停不下來!其貌不揚估唔到咁好食😍呢個時候再喝上馬格利生米酒真的錦上添花!這款米酒不太辛辣,略帶酸甜,飲起嚟好清新,配肉肉真的好夾!吃了肉大滿足,再來個甜品,呢款夾心棉花糖配朱古力威化餅好好食,棉花糖自己燒到金黃色,再cap朱古力威化餅中間,口感軟綿綿甜到入心🩷like爆!