2023-08-10
漢和韓國料理 (觀塘)觀塘觀塘道414號1亞太中心9字樓漢和韓國料理,位於觀塘觀塘道414號1亞太中心9字樓,係一間我哋實在唔可以錯過嘅餐廳。佢哋嘅食品種類多元化,由熟食至新鮮刺身,由豐富嘅韓燒至令人垂涎欲滴嘅甜品,每樣都令人回味無窮。首先,我必須讚佢哋嘅豬腳。這款熟食配上韓式醬汁,味道實在係十足。豬手鮮嫩之餘,配醬汁更添風味,係我最愛嘅一款菜式。再嚟,我要提及佢哋嘅刺身。漢和韓國料理特別採用新鮮挪威空運三文魚,保證每片刺身嘅口感和新鮮度。食落去絕對舒服!當然,作為一間韓國料理餐廳,佢哋嘅韓燒自然係必試之選。主菜包括美國一級安格斯牛仔骨,以及各種不同嘅肉類。我特別推薦佢哋嘅豬頸肉,肉質鮮嫩,每一口都充滿滿滿嘅肉香。食完主菜,當然唔可以錯過佢哋嘅甜品。漢和韓國料理提供各式各樣嘅甜品選擇,為你嘅餐點畫上完美嘅句號。除咗食物,漢和韓國料理嘅環境同服務都非常出色。裝修舒適,仲有VIP房可以選擇。加上位置方便,仲有泊車優惠,實在係一班朋友聚餐或者敘舊嘅好選擇。總括黎講,漢和韓國料理絕對值得一試。讓我哋一齊重拾返當年中學時代嘅感覺,回憶返晒嚟,享受一頓美食之旅。#香港旅行 #香港美食#香港探店 #
觀塘觀塘道414號1亞太中心9字樓
#香港旅行 #香港美食#香港探店 #美食#多國菜#試食 #餐廳 #推廣
#foodie #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog
#hkfoodblogger #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike
#hon_wo_korean#HonWoKoreanRestaurant
#韓和韓國料理
#任飲任食自助餐