2017-02-27 1803 views
今日放左工,同同事一齊去左太子Shopping,大家打算回家食飯,看見了這間韓式燒烤的招牌,再傳來燒烤香氣,我們已流晒口水,立刻做左魔鬼,叫同事放棄吃飯的念頭,結果大家同被烤肉香氣吸引得難以自拔,今晚一於做食肉獸!講到裝修,十足我在韓國旅遊是那間韓燒店的設計,有係紅色圓柱椅子,還有一個長長抽氣煙囪,最窩心是坐得寬敞,重有似足韓片的愛情壁畫,真係以為自己去左韓國。前菜有青瓜絲,芝麻,辣椒絲,蘿蔔泡菜,一般泡菜等,我最愛吃蘿蔔泡菜,香辣得來又爽脆,包菜有生菜和芝麻葉,其實我地叫左燒豬肉雜錦,有梅頭肉、五花腩、豬排骨和豬頸肉,我以為豬肉燒烤會無牛肉咁好吃,但我錯了!原來豬肉新鮮的的話,用來烤也特別美味,豬肉無臊味,而且唔同部份有唔同口感,特別五花腩,夠多油花,豐膄香口,腍滑到呢,真係好Juicy。梅頭肉味夠,也得鬆軟!另外豬頸肉好爽,排骨有嚼頭,越吃越有肉味,記住包生菜或芝麻菜,再加埋D韓國辣醬食,提味一流!我們也有吃牛,但感覺味道不及吃豬雜錦。另一要讚是燒鮑魚,鮮中又煙韌! 基評分: **味道(基基基基)**外貌*(基基基基)*抵食(基基基)**服務(基基基基)**最後基言:味道不錯,前菜

另一要讚是燒鮑魚,鮮中又煙韌!

最後基言:
味道不錯,前菜的冷豆腐好滑啊!
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)