2018-08-06 155 views
本身幾鍾意食韓國嘢,所以又嚟到尖沙咀韓國街搵嘢食。經過好多間韓食店都唔知食邊間好,最後揀咗間餐牌睇落幾吸引,又唔多人嘅韓國餐廳試一試。六點鐘入座,可能時間比較早,餐廳入面唔多人。環境幾舒適,我哋兩個人坐咗四人枱,位置都好闊落!牆上有幾部電視播緊k-pop,邊聽歌邊食飯,爽YY,係韓迷既我梗係鍾意啦餐牌都幾多嘢食,價錢相宜.....有湯鍋,便當,Pizza, 煎餅,拉麵,湯,小食等等海鮮湯鍋 餐牌話就話係一人湯鍋,但事實個喎都幾大下,兩個人食一定冇問題。嗌咗海鮮湯鍋,但係又想食埋其他嘢喎,所以加咗魚糕片同埋五花肉湯底係鮮蜆湯黎,好鮮甜呀!!入面有幾種海鮮,有蝦啦,魷魚,青口同蜆...另外仲有啲蔬菜同韓式年糕,好豐富呀五花肉片一上枱就覺得好吸引,每塊薄片嘅脂肪同肉比例好均勻,放落個鍋道整熟之後好爽口,口感唔錯!!迷你大醬五花肉溶岩比薩兩個pizza好cute!細細個一人一個啱啱好,唔會太膩 一啖咬落去就係熱辣辣既流漿芝士...滿口芝士好滿足呢面既五花肉焗到好脆,又係另一番風味韓式炒牛肉牛肉用上肥牛嚟炒,好甘香,肉質一啲都唔靭。醬汁配上椰菜絲同紅蘿蔔絲一齊煮,味道非常夾 !!韓式煎餃子 一碟

餐牌都幾多嘢食,價錢相宜.....
有湯鍋,便當,Pizza, 煎餅,拉麵,湯,小食等等

豬肉片

迷你大醬五花肉溶岩比薩
兩個pizza好cute!細細個一人一個啱啱好,唔會太膩

一啖咬落去就係熱辣辣既流漿芝士...滿口芝士好滿足呢
面既五花肉焗到好脆,又係另一番風味

韓式煎餃子
一碟四隻,外皮脆卜卜!!加埋秘製醬汁一齊食,口感豐富

韓式煎餃子

嘢飲方便全部都係韓國出品架,都幾多選擇...有果汁啦,汽水啦,當然仲有燒酒米酒,岩晒同朋友一齊黎飲番杯

呢間餐廳絕對值得推介,食物質素認真唔錯喔!想食韓國菜嘅朋友可以嚟試下
$240 (Dinner)
豬肉片