2020-12-30 179 views
日系cafe就去得多,韓系cafe就未係香港試過😳最近何文田新開一間韓系cafe,以純白環境為主,地方闊落而且鄰近旺角,係一個避世之選😛。。🔘 碎蛋沙律吉列豬扒配農夫包 | $78評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 吉列豬扒算係厚身,肉質好幼嫩食落唔會咬唔開。而碎蛋沙律正正可以將炸豬扒嘅油膩感覺中和,亦可將豬扒農夫包嘅味道提升,整體不錯👍🏼。。🔘 蟹肉柚子胡麻蝴蝶粉沙律 | $104評分: 🌕🌕🌕🌑🌑評語: 蟹肉同飛魚子份量十足,而且味道突出。配合柚子同胡麻令胃口大增。蝴蝶粉爽口彈牙,每一粒都掛滿配料同醬汁,真係越食走吸引呀!。。🔘 蜜糖蕃薯條 | $68評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 蕃薯條份量比想像中大份。薯條炸至外脆內軟,而且可能係蕃薯嘅關係,薯條心好似薯蓉咁嘅口感👍🏼蜜糖幫蕃薯提升甜味,亦都減低左太乾嘅感覺。。。🔘Iced Latte | $45評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 咖啡果酸味較突出,相對地容易入口,加入牛奶令咖啡好細滑。。。🔘Hand Drip - Ethiopia Guji Hambela | $65評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 手工咖啡近年越來越普及,Five to One嘅Hand D

碎蛋沙律吉列豬扒配農夫包

Iced  Latte

🔘Iced Latte | $45
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑

評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
評語: 手工咖啡近年越來越普及,Five to One嘅Hand Drip使用埃塞俄比亞咖啡豆,入口果味濃郁,味道適中唔會太甘,應該好多女士都會鍾意😛

🔻黃店👍🏼
🔻環境舒適寧靜