2019-09-23 76 views
自從黃埔開通左地鐵之後變得好方便,放假又多左休閒行街的地方,今日同屋企人行街食野就選擇左呢間好特別的九重鮮。餐廳主打蒸海鮮,層層塔新鮮又好玩,非常適合一家大細。門口有個韓國花鼓,好得意,我地以為係擺設,食到一半,就驚喜發現這個花鼓有個大用途。。。哈哈一入門口看見色彩繽紛的韓服,供客人穿著拍照。我哋揀咗個 「濟州島10重海鮮塔」,一至四每位368, 五六日及公眾假期398。升級版濟州島十重海鮮塔 ,這個套餐非常豐盛原價$568 。現在做緊優惠 平日食每人只需$368一位, 星期五六日$398一位 ,另收加一服務費。 真係抵食有八款海鮮, 一款肉類 蔬菜拼盤, 一客泡菜煎餅 嘢飲任飲, 仲有韓式自助吧任食。飲品升級了任飲,除了汽水外,也有自家製竹蔗矛根及不同的韓國啤酒。首先職員送上每枱一客泡菜煎餅,泡菜放中央, 煎餅好煙靭.蔥香蛋鮮.侍應很nice.第一層:黑椒鹽肥牛, 象拔蚌,大海蝦。 肥牛肥瘦適中,肉質無渣。海鮮新鮮很鮮甜。第二層:日本大元貝,粉絲蒸元貝,入味好鮮甜,大大粒質素好高!第三層:開邊龍蝦。肉質肥美又彈牙, 用料不俗。第四層: 大花蛤 同龍躉指天翅。大花蛤很肥美,龍躉肉質軟滑
餐廳主打蒸海鮮,層層塔新鮮又好玩,非常適合一家大細。
一入門口看見色彩繽紛的韓服,供客人穿著拍照。
侍應很nice.
第三層:開邊龍蝦。肉質肥美又彈牙, 用料不俗。
第四層: 大花蛤 同龍躉指天翅。大花蛤很肥美,龍躉肉質軟滑,新鮮肥美。
第五層:鮑魚,冬菇,蕃薯,粟米。鮑魚超大隻,肉質鮮甜, 超抵食。
其他蔬菜也好新鮮,原汁原味。
此外,可以享用自助吧,甜品,小食選擇繁多,韓式小食有特色。

我地拎左好多小食,質素都很高,最值得推薦的是芝麻八同韓式泡菜年糕及關東煮,真係好高質。
特別環節就是敲花鼓,當侍應捧出食物時,會用門口的花鼓提醒客人拎食物,最鍾意芝士炸雞和韓式炸雞,也有芝士蛋餅。一定不要錯過!
Type of Meal
Dinner