荃灣路德圍美食多蘿蘿,今日我就亂入左呢間叫「韓閣」既韓式餐廳。韓閣鋪面雖少,但都有唔少張枱,我去到果時啱啱過左lunch hour,所以唔算爆滿,好好彩。睇完餐牌,我地決定散叫幾樣野share。先黎既係佢地既招牌菜- 芝士岩漿炒飯($68) 。份量大到嚇親我地,夠2-3人食有突!雖然芝士食落唔算好香,但都做到邪惡芝士拉絲效果架之後上既係蜂蜜牛油炸雞(半份$88)。由於我朋友唔食得辣,所以老闆就推薦左呢款少咸既炸雞比我地。雖然話半份,但份量足足有半隻雞咁多!啲炸雞既皮真係炸到金黃色架,而且咬落好脆!😍 但呢款睇都知比較多油,所以食完有啲滯,最好就叫多兩三個friend一齊食啦!😂 下次黎一定要試番佢地最拿手既甜辣味炸雞先得!🍗另外,我地仲叫左個珍寶海鮮辣鍋($88),加$10落埋個粉絲落去一齊食。海鮮數量都比得幾闊佬,但略嫌個湯太咸但唔夠辣,唔係幾啱我口味,下次唔會再叫😂食完咁多野後,我再加$18叫枝桃味泡泡汽酒飲,真係好好好好好好好好好好好好好好好飽既一餐啊以下係韓閣既餐牌比大家參考下:

芝士岩漿炒飯

芝士岩漿炒飯