2014-04-30
星星熱潮一直有增無減!老實說、套戲呢我就直係麻麻、被大家熱棒得太厲害、自己前陣子先睇完、唔係話唔好睇、但好多劇都比得上囉!金秀賢更加吸引唔到我!!!都係韓國美食吸引到我多點!日日睇住全智賢食炸雞、搞到自己都好想試!特登上openrice 搵下食炸雞既韓式店、 李家呢d就算啦!都唔知要等幾奈朋友就尋日先燒完、所以我淨係唔食韓燒、淨係搵些可以專門叫送食!最後睇到有呢間…無其他甘好名堂、應該無甘多人、於是去試下!餐廳地址寫住漆咸道、但係就唔係exactly係果條街從尖沙咀行漆咸道、往理大方向一直行的話、途經Pie and Tart 再見到車行、就可以轉右、抬頭就可以搵到Mix & Rice我們復活節期間八半到、都有空枱三個人叫左四樣野、太多野想食1. 芝士蛋卷千祈唔好叫呢間既芝士蛋卷!超爆咸!!!咸到好像食左成更鹽!朋友話可發佢地用左較咸既芝士黎整真係頂唔順!連蛋迷既我都放棄左2. 炸雞我們睇中左甜味炸雞同原味老闆介紹新出品香蔥炸雞甘我地就叫左一碟有齊呢三款雞個人覺得原味同香蔥其實係一樣既、而且味道無乜特別!甜味炸雞就唔同、隻醬幾特別、甜甜地酸酸地3. 炸醬麵好奈好奈無食過、就甘食一兜應該會
金秀賢更加吸引唔到我!!!
餐廳地址寫住漆咸道、但係就唔係exactly係果條街
我們復活節期間八半到、都有空枱
三個人叫左四樣野、太多野想食
1. 芝士蛋卷
千祈唔好叫呢間既芝士蛋卷!
真係頂唔順!連蛋迷既我都放棄左
我們睇中左甜味炸雞同原味
老闆介紹新出品香蔥炸雞
甘我地就叫左一碟有齊呢三款雞
個人覺得原味同香蔥其實係一樣既、而且味道無乜特別!
甜味炸雞就唔同、隻醬幾特別、甜甜地酸酸地
好奈好奈無食過、就甘食一兜應該會好流
唔知係未其實就係韓國獨立包裝一包包既炸醬面呢?因為味道同差唔多
三四個人可以叫一碟試下
我們叫了兩塊、可以一塊一塊甘叫
好彩無叫多
話就話叫左兩舊、一舊都好大塊嫁!
呢碟菜式誠意推介俾大家、牛肋骨真係炆到好嫩滑、炆到好淋
我們頂住個肚都努力食!
啤酒有好多種、我叫左原味既
好易入口、味道唔濃、大家不妨試試、用來送炸雞一流!
說實話呢間韓國餐廳招牌菜除牛肋骨外、其他好一般、芝士蛋卷我會俾唔合格
所以呢餐滿足唔到我對韓食的慾望
好期待下一餐