2017-09-01 224 views
今晚約左朋友到尖沙咀食晚餐。。。大家都想食韓式野。。行下行下便決定黎呢間餐廳食了。。。看到店外既食物相十分吸收angry oppa...這間餐廳名很有趣餐廳內座位數目都不少。。而且設計得幾有格調。。環境很舒服。。所以是晚我跟朋友都食得傾得好開心。。。店員服務又很好而且有禮貌這客海鮮韭菜煎餅真是十分好味我覺得做得十分出色。。比我一般所食的韓式煎餅更為好味。。因為每一片都十分薄身。。。而且材料十足。。又晶瑩剔透的。。。清楚看到每件煎餅的材料。。有很香很香的韭菜。。仲有少量粒粒海鮮。。。。口感帶點煙韌。。好好味。。而且份量又多。。仲可以沾上點點鹹豉油來食。。味道更好。。這個pizza...真是超邪惡。。。因為芝味十足。。。清楚看到pizza厚厚的。。上面有蕃茄醬。。。上面有煙肉當我們要分pizza時。。。嘩超多芝士呢。。。好像拉極都拉不斷呀我跟朋友都要花點時間才可以把pizza分成一人一件。。。因為實在太多太多芝士了每食一啖pizza時。。都要不斷的拉絲拉絲。。哈哈。。又好玩又好味。。沒想到真是可以咁澎湃可以看到熔岩芝士的威力正。。。芝士又濃。。。而且口感很好而且芝士較為乾身。。不會令人有油
今晚約左朋友到尖沙咀食晚餐。。。大家都想食韓式野。。
行下行下便決定黎呢間餐廳食了。。。看到店外既食物相十分吸收

angry oppa...這間餐廳名很有趣

韮菜海鮮煎餅

這客海鮮韭菜煎餅真是十分好味
我覺得做得十分出色。。比我一般所食的韓式煎餅更為好味。。

韓式熔岩芝士煙肉pizza

這個pizza...真是超邪惡。。。

因為芝味十足。。。
清楚看到pizza厚厚的。。上面有蕃茄醬。。。上面有煙肉

當我們要分pizza時。。。嘩
超多芝士呢。。。好像拉極都拉不斷呀
沒想到真是可以咁澎湃

可以看到熔岩芝士的威力
正。。。芝士又濃。。。而且口感很好
而且芝士較為乾身。。不會令人有油膩感
釜山魚糕湯

魚糕湯。。。
有兩串大大的魚丸串。。有不同款式的魚丸魚片。。。。除了這兩串外。。魚湯入面仲有大量魚片。。。
這個魚糕湯十分足料。。。因為每人都可以分到很多不同款的魚丸魚片。。。每件都十分彈牙。。滋味。。。而且每一款口感又有少少不同。。。所以食極都唔會厭

朋友很好。。幫我們分為了3碗。。。可以看到有超多魚糕,魚片,魚丸。。仲有蛋。。

2017-08-31
$200 (Dinner)
韮菜海鮮煎餅
韓式熔岩芝士煙肉pizza