2016-04-08
今日公司OT,放左工約左個好同事食飯,佢係超級韓食迷,我想吃日本野,佢死都要來呢間先肯食,坦白講,我唔鐘意食泡菜,韓國炸雞,無法就下佢啦!呢度D裝修,成個防空洞咁,我唔係好Like,同事係Running Man 迷,話裝修好型,不過我鐘意佢有D好玩野,例如叫野可以舉過咁得意的大牌,又有D好玩具同自拍區,重有D著住Running Man Sports look 的韓個侍應招呼都好友善。前菜我講明,唔食泡菜,我最怕食泡菜!!!,同事佢改左醃白蘿蔔同混左沙律醬粟米,我愛醃蘿蔔多D,因為爽脆又開胃,反而有沙律醬粟米,我不覺得好食。炸紫菜卷,好似素食鋪個D咁架!入面有D米飯咁,食時外面都香脆又有紫菜味,加埋酸甜汁,其實似我食素食鋪D紫菜卷味架!個韓式鍋貼,我問同事無無泡菜,有泡菜一定唔食,佢話入面係菜和豬肉,我試一口,個皮好煙韌,唔以中式D鍋貼咁咁多汁,不過入面D餡不太重味,都唔差, 算好吃,佢知我唔愛炸雞,叫左個魚糕湯,好大份,其實我覺得佢有關東煮Feel,個湯係麵豉湯,清清地,唔算好咸,魚糕好有魚肉味道,彈牙得來帶少甜,加埋湯內有烏冬和冬菇,其實十足關東煮Feel,幾好食,唔係好重味精,有住
佢知我唔愛炸雞,叫左個魚糕湯,好大份,其實我覺得佢有關東煮Feel,個湯係麵豉湯,清清地,唔算好咸,魚糕好有魚肉味道,彈牙得來帶少甜,加埋湯內有烏冬和冬菇,其實十足關東煮Feel,幾好食,唔係好重味精,有住家風味。