2023-06-09 65 views
突然好想食韓國嘢,手指一算原來差唔多兩年冇食,今日同朋友黎左荃灣搵食!見到門口同店內好有韓國傳統小店嘅感覺,就決定入去食餐飽!最後係性價比高,食到好飽先係$320兩個人,真係好抵食鐵板牛仔燒牛仔骨肉質鮮嫩腍身。骨香肉鮮,最是美味。份量超多,五大塊滿舖整個鐵板!鐵板很熱,一上枱就發出"滋滋"的聲音。然後點特製的醬汁來得惹味,配飯吃一流!海鮮純豆腐湯豆腐湯食物新鮮熱辣,湯品上桌時仍會繼續滾燙冒煙,湯中有不少蜆、蜆肉肉鮮甜,配以八瓜魚鬚和滑豆腐,配料頗多,令辣湯鮮味十足。石鍋傳統雜錦雞肉飯拌飯有大量不同的蔬菜,雞肉的份量適中,頂層添加了大量紫菜。顧客可自行添加辣醬,辣醬帶微甜,一隻生蛋連同醬拌飯甜甜辣辣的,十分滋味,飯底有微微焦香。韓式芝士蛋卷煎得厚厚的雞蛋,蛋卷煎得熟度剛好,非常嫩滑輕輕切開雞蛋, 芝士餡料拉絲流出,啖啖芝士超級滿足,入口不會太膩, 外層加上茄汁和千島醬 味道惹味香甜。

鐵板牛仔燒
牛仔骨肉質鮮嫩腍身。骨香肉鮮,最是美味。

海鮮純豆腐湯

石鍋傳統雜錦雞肉飯