2014-05-17 7475 views
終於試到 SCHOOL FOOD, 抱著超其待的心情~星期五黎吃晚餐, 6個人, 由6:30排到7:30有位. 都可接受, 見幾乎 Times Square 13/f 在等位的人都是等食這間, 可見 School Food 的人氣好勁~這個墨魚壽司每件有粒小墨魚響中間, 飯好有墨汁味, 不過飯質無一般的日本壽司好食, $68有14小件都算ok~另一招牌菜這個蛋包午餐肉壽司, 雖然只是簡單的午餐肉, 但好好味~ 炒蛋配午餐肉是最夾的組合, 很喜歡這間餐廳的創意, 讚!這個是泡菜炒飯, 飯面加了煎蛋及芝士, 亦是普通菜但已經好好味! 這個飯面上的是涼拌菜, 有青瓜絲, 乾魚仔, 吞拿魚, 蟹子, 菜, chilli. 佢另外有生菜及薄荷葉包住食, 幾特別, 喜愛生菜包及吃辣的朋友會特別愛這個!udon, 好一般.這個是泡菜拉麵, 好辣, 而且質素似一個韓式辛辣麵. 所以不太推介.這個招牌菜 - 卡邦尼亞年糕, 幾乎每個到school food 的食客都會叫.佢有兩款, 一個是卡邦尼亞年糕, 另一個是卡邦尼亞年糕加粉絲, 我們試了後者, 推介大家試後者因這個重點是在粉絲上, 個人覺得年糕一般
終於試到 SCHOOL FOOD, 抱著超其待的心情~

墨魚壽司
蛋包午餐肉壽司
泡菜炒飯
涼拌飯
udon, 好一般.
udon
泡菜湯麵

佢有兩款, 一個是卡邦尼亞年糕, 另一個是卡邦尼亞年糕加粉絲, 我們試了後者, 推介大家試後者因這個重點是在粉絲上, 個人覺得年糕一般反而粉絲吸了卡邦尼亞汁, 好入味~
卡邦尼亞年糕粉絲
這個炸雞好夠熱又脆~配上面上的沙拉醬, 份外好味! 推介!
炸雞
食完咁多辣野, 當然唔少得一杯凍飲. 顏色特別的波蘿汁, 唔太甜, 好冰涼好清~
波蘿特飲
今次試左好多野, 感覺要試的招牌菜都已試了~ $150一個人真的幾抵.

總括這餐是滿意的, 但又未至於好食到排個幾鐘, 試一次便足夠了~
Other Info. : 如果dinner想唔洗排咁耐, 最好6:30pm前黎排就半個鐘內有位~
2014-05-09
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
蛋包午餐肉壽司
泡菜炒飯