2024-09-27 1358 views
就算老夫老妻都要平時keep住有情趣,間唔時出去二人晚餐,培養感情。今日同愛人喺K11行完街之後,就想搵一間靜啲比較有氣氛同情調嘅餐廳食餐飯。跟住就發現到呢一間餐廳Lost Stars ,原來佢之前疫情期間喺新蒲崗開過,跟住宜家重新開幕喺尖沙咀商場呢度。餐廳環境入邊就係空間咁比較大,枱住枱之間有足夠距離,同愛人密密傾都會有私人空間。餐廳老闆商將音樂元素帶入餐廳,於是有一個表演舞台係中間,定時會有唔同嘅本地歌手駐場夾band 。情侶間如果想鋸扒就可以嗌佢嘅晚餐set ,$288包一個湯、牛扒同埋飲品(可選擇紅酒或者酒精飲品一杯)。是日餐湯係薯仔湯個湯打到非常之誘惑,完全冇粒粒,仲好Creamy添。肉眼扒我哋選擇咗五成熟,下邊墊左南瓜、番薯,濃密嘅肉質伴碟。肉眼扒嘅牛肉肉質非常之稔,嫩滑食到佢平均既油脂香。記得要點埋佢個肉汁,非常之夾。外國人最鍾意食薯條,咁就點一個比我嘅愛人食呢個黑松露薯條。薯條炸到好香脆,上邊放咗好慷慨嘅黑松露醬,入口更加之香!仲有買芝士粉俾你配添層次味道!忌廉蟹籽日本帶子雙色意粉你可以見到佢係黑色墨魚汁闊條麵,配普通闊條麵,黑白交配,互相輝映。個忌廉汁濃稠適中,可以令

是日餐湯係薯仔湯
個湯打到非常之誘惑,完全冇粒粒,仲好Creamy添。

外國人最鍾意食薯條,咁就點一個比我嘅愛人食呢個黑松露薯條。

忌廉蟹籽日本帶子雙色意粉
個忌廉汁濃稠適中,可以令到汁掛咗喺每一條面上面,而且配襯埋脆卜卜爆汁嘅蟹籽,估唔到咁夾。
帶子煎得兩面金黃,啱啱好熟,口感完美。

浪漫嘅約會梗係唔少得兩杯酒精嘅飲品一杯 Long Island同埋一杯Versace On The Floor為約會增添上完美嘅句號。
2024-09-25